Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet
Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet

Video: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Tablet
Video: Tablet abonnement - Waar moet je op letten? - TabletGuide.nl 2024, April
Anonim

Tabletcomputers of gewoon tablets winnen steeds meer aan populariteit bij kopers. Maar fabrikanten bieden zoveel verschillende modellen aan dat het voor een gewone consument erg moeilijk is om iets te kiezen. Wat is het verschil tussen tabletcomputers en waar moet je op letten bij het kopen?

hoe kies je een tablet
hoe kies je een tablet

Soorten tablets

Qua grootte zijn er 2 soorten tablets: groot, ongeveer 10 inch groot, en kleiner, met een schermgrootte van 7 - 8 inch. Grote tablets worden als handiger beschouwd om met tekst te werken of op internet te surfen. Een klassiek voorbeeld van zo'n tablet is de iPad. Kleine tablets zijn handig om altijd bij je te hebben. Ze passen in elke tas.

Ook de schermresolutie is belangrijk. Hoe hoger het getal, hoe beter films, foto's of tekst op het scherm worden weergegeven. De beste modellen hebben een resolutie van de Full HD-standaard - 1920 * 1080 pixels, voor sommige modellen kan dit cijfer zelfs nog hoger zijn.

Er zijn ook hybride tablets. Ze lijken erg op een laptop, maar het toetsenbord is gemakkelijk los te maken. Dit kan erg handig zijn, vooral voor degenen die grote hoeveelheden tekst moeten afdrukken.

Communicatie

Alle tablets kunnen via wifi verbinding maken met internet. Maar het bindt je aan een specifieke plek, zoals een café of een park. Als je meer mobiliteit nodig hebt, moet je apparaten kiezen die zijn uitgerust met 3G- en 4G-communicatiemodules, dan heb je de mogelijkheid om internet te gebruiken waar je ook bent. In dergelijke tablets worden simkaarten gestoken en u kunt er zelfs op praten zoals aan de telefoon. Vanwege de grootte van het apparaat is dit echter misschien niet erg handig.

Besturingssysteem

Bij het kopen van een tablet kun je kiezen uit drie besturingssystemen: iOS, Windows of Android. Elk heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 800.000 applicaties geschreven voor iOS geïnstalleerd op de iPad. Het voert ook aanvullende diensten uit, zoals de iTunes Store, waar u films en muziek kunt kopen. Er wordt aangenomen dat het iOS-besturingssysteem het gemakkelijkst te beheren is.

Android-tabletcomputers worden door verschillende bedrijven vervaardigd. Onder hen zijn Samsung, Sony, Asus. Er zijn ook een groot aantal applicaties voor hen geschreven, die het best compatibel zijn met Google-services.

De derde optie is Microsoft Windows-apparaten. Ze worden ook door bijna alle grote bedrijven gemaakt. Er zijn minder applicaties voor dergelijke tablets dan voor iOS of Android, maar ze zijn het best compatibel met Windows en Microsoft Office. Vrijwel externe apparaten zoals een toetsenbord of printer kunnen eenvoudig op deze tablets worden aangesloten.

Veel applicaties worden uitgebracht voor alle systemen, dus het kiezen van een systeem is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Kies degene die je het leukst vindt.

Apparaatprestaties

Budgetmodellen verschillen van dure modellen niet alleen in schermresolutie of de mogelijkheid om een simkaart te plaatsen, maar ook in prestaties. Het hangt af van de kwaliteit van de elektronische inhoud van het apparaat. Een grote hoeveelheid RAM, een multi-coreprocessor, een aparte videochip: hoe groter de cijfers voor deze indicatoren, hoe beter en sneller de tablet zal werken.

De hoeveelheid ingebouwd geheugen is ook belangrijk. Hoe groter het is, hoe meer games, muziek, films of programma's op de tablet kunnen worden geladen. Tablets van het merk Apple kunnen niet worden uitgebreid met geheugen. De meeste Windows- en Android-tablets hebben de mogelijkheid om een extra geheugenkaart te installeren, waarmee u meer informatie naar het apparaat kunt schrijven.

Foto en video

De meeste tabletcomputers hebben een ingebouwde camera. Sommigen hebben er twee: voor- en achterkant. De hoofdcamera aan de achterkant is meestal beter. Het heeft een groot aantal megapixels en werkt als een camera voor een mobiele telefoon, d.w.z. met zijn hulp kunt u zowel foto's als video's maken. Naast deze camera zit vaak een flitser. De camera op het frontpaneel wordt het meest gebruikt voor videogesprekken, bijvoorbeeld via Skype, dus het hoeft niet met dezelfde kwaliteit te schieten als de eerste camera, het vereist geen groot aantal megapixels.

Accessoires

Voor de tablet kunnen extra accessoires worden aangeschaft: een beschermhoes, een beschermfolie op het scherm, een extra toetsenbord, koptelefoon. De winkels hebben extra opladers, adaptersnoeren en veel accessoires voor in de auto: houders, adapters, opladers.

Aanbevolen: