Een Livestream Opnemen

Inhoudsopgave:

Een Livestream Opnemen
Een Livestream Opnemen

Video: Een Livestream Opnemen

Video: Een Livestream Opnemen
Video: OPNEMEN MET VERSCHILLENDE YOUTUBERS! #3009 2024, Mei
Anonim

Met live-uitzending kunt u de voortgang van bepaalde evenementen in realtime volgen. Maar het komt ook voor dat het nodig is om een live-uitzending op te nemen om deze vervolgens te kunnen bekijken of beluisteren. Deze bewerking kan worden uitgevoerd met behulp van een computer of gespecialiseerde apparaten.

Een livestream opnemen
Een livestream opnemen

instructies:

Stap 1

Om live radio-uitzendingen op een bandcassette op te nemen met behulp van de radio, plaatst u de cassette in het bandstation. Als de radio twee van dergelijke mechanismen heeft, installeert u de cassette in die met de opnameknop. Zet de ontvanger uit en zoek een vrije ruimte op de cassette. Zorg ervoor dat het schrijfbeveiligingslipje op de cassette niet kapot is. Als dat zo is, dek het gat dan af met tape. Zet de radio-ontvanger weer aan, plaats de cassette terug en druk vervolgens tegelijkertijd op de opname- en afspeeltoetsen.

Stap 2

Als de recorder en ontvanger gescheiden zijn, verbind ze dan samen met een speciale kabel. Sluit deze aan tussen de line-out van de ontvanger en de line-in van de bandrecorder. Het wordt niet aanbevolen om op te nemen door de microfoon van de bandrecorder tegen de luidspreker van de ontvanger te houden - de geluidskwaliteit zal extreem laag zijn.

Stap 3

Om een radio-uitzending met een computer op te nemen, sluit u de ontvanger aan op de line-in-aansluiting van de geluidskaart. In tegenstelling tot de microfoon is het stereofonisch. Gebruik op de machine zelf het Audacity-softwarepakket.

Stap 4

Goedkope geluidskaarten hebben mogelijk geen line-in. Gebruik dan een microfoon door de ontvanger erop aan te sluiten via een condensator met een capaciteit van ongeveer 0,1 microfarad. De opname zal mono zijn.

Stap 5

Als een signaal wordt opgenomen van een AM-radiostation, kan de radio interferentie van een computer opvangen. We zullen de apparaten een paar meter van elkaar moeten spreiden. Als de computer niet stopt met het beïnvloeden van de ontvanger, gebruik dan de methode van opnemen via een microfoon die naar de spreker wordt gebracht. De kwaliteit van de opname zal moeten worden opgeofferd om ervoor te zorgen dat de ontvanger het signaal überhaupt kan ontvangen.

Stap 6

Om een TV-programma op een videorecorder op te nemen, zet u de LF-ingang op de TV aan of stemt u deze af op het kanaal waarop de modulator van het apparaat werkt. Stem de videorecorder zelf af op het gewenste kanaal. Plaats er een cassette in en spoel deze terug naar een lege ruimte. Start de opname met de REC-knop.

Stap 7

Er zijn videospelers met opnamefunctie. Ze verschillen van videorecorders bij afwezigheid van een tuner. Sluit zo'n apparaat niet alleen aan op de ingangen, maar ook op de uitgangen van de tv. Stem de tv zelf af op het gewenste kanaal. Voordat u vrije ruimte op de band zoekt, schakelt u de TV naar de LF-ingang en voordat u gaat opnemen, terug naar de ingebouwde tuner. Houd er rekening mee dat videobanden ook schrijfbeveiligingslipjes hebben.

Stap 8

Om tv-programma's op een dvd-recorder op te nemen, plaatst u een schijf die nog niet is gefinaliseerd. Zet de LF-ingang op de tv aan en stem de recorder af op het gewenste kanaal. Klik op de opnameknop. Houd er rekening mee dat niet alle apparaten opnamen kunnen bekijken totdat de schijf is gefinaliseerd, en als deze eenmaal zijn voltooid, kunnen er geen nieuwe opnamen aan de schijf worden toegevoegd.

Stap 9

Om tv-programma's op uw computer op te nemen, installeert u een tv-tuner en sluit u hierop een antenne aan. Stem af op het gewenste kanaal en activeer vervolgens de opnamefunctie in het programma. Als het vanwege onvolledige softwarecompatibiliteit (bijvoorbeeld in Linux) onmogelijk is om het hoogfrequente deel van de tuner te bedienen, sluit dan de videorecorder aan op de tuner zodat het videosignaal naar de ingangsconnector van het bord (RCA of BNC), en het audiosignaal wordt naar de line-in van de geluidskaart gestuurd.

Aanbevolen: