Een Telefoongesprek Opnemen Op Een Voicerecorder

Inhoudsopgave:

Een Telefoongesprek Opnemen Op Een Voicerecorder
Een Telefoongesprek Opnemen Op Een Voicerecorder

Video: Een Telefoongesprek Opnemen Op Een Voicerecorder

Video: Een Telefoongesprek Opnemen Op Een Voicerecorder
Video: How to Record phone Calls on iPhone FREE & EASY 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat in een telefoongesprek de ene abonnee aan de andere de op te nemen informatie dicteert. Vaak is de snelheid van dicteren zodanig dat het moeilijk is om de tekst met een pen of op een computertoetsenbord op te schrijven. Een dictafoon schiet te hulp. De opname die erop is gemaakt, kan vele malen worden afgespeeld en langzaam op het toetsenbord worden getypt.

Een telefoongesprek opnemen op een voicerecorder
Een telefoongesprek opnemen op een voicerecorder

instructies:

Stap 1

Voordat u een telefoongesprek op een dictafoon opneemt, moet u de gesprekspartner hierover waarschuwen en zijn toestemming vragen.

Stap 2

Het is beter om een gesprek op een mobiele telefoon niet op te nemen op een externe dictafoon. Interferentie van de zender zal in de opname luider te horen zijn dan de stem van de abonnee. Gebruik de ingebouwde voicerecorder-functie - deze is beschikbaar in de meeste moderne modellen. Ga hiervoor tijdens een gesprek naar het telefoonmenu, zoek het bijbehorende item erin en schakel de opnamemodus in. Na het einde van het dictaat door de gesprekspartner van de tekst die u nodig hebt, stopt u de opname.

Stap 3

Als een mobiele telefoon geen voicerecorderfunctie heeft en u een opname wilt maken, kunt u deze techniek gebruiken: zet de speakerphone in de telefoon aan en plaats de externe voicerecorder op een afstand van ongeveer anderhalve meter van de telefoon. De kwaliteit van de opname zal laag zijn, maar in de meeste gevallen zal het goed mogelijk zijn om afzonderlijke woorden te onderscheiden. Je kunt ook een radio met ingebouwde microfoon gebruiken, een computer waarop een microfoon is aangesloten, of zelfs een andere cel telefoon met een voicerecorderfunctie.

Stap 4

Met behulp van een bekabelde telefoon of een DECT-apparaat kunt u een gesprek opnemen op een externe dictafoon door deze dicht bij de luidspreker van de telefoon te houden. Het opnameniveau, als het handmatig kan worden aangepast, moet zo worden ingesteld dat het versterkingspad van het geluidsopnameapparaat niet wordt overbelast (dit kan worden bepaald aan de hand van de uitlezingen van de indicator, indien aanwezig).

Stap 5

Een veel betere opname dan een ingebouwde of zelfs een externe microfoon wordt geleverd door een apparaat dat een telefoonadapter wordt genoemd. Het is een spoel met enkele duizenden windingen van dunne draad gewikkeld op een ferrietkern. Als de telefoon een bijpassende transformator heeft, wordt de adapter ernaartoe gebracht, maar zo niet (dit geldt voor de meeste moderne apparaten), dan rechtstreeks naar de luidspreker van de handset. Sluit hem aan op de voicerecorder-ingang die speciaal is bedoeld voor een dynamische microfoon. Als de recorder alleen een electret-microfooningang heeft, is een microfoonversterker vereist. U kunt het bijvoorbeeld volgens het volgende schema samenstellen:

jap.hu/electronic/micamp.html Een complete telefoonadapter is verkrijgbaar bij een gehoorapparaatwinkel

Stap 6

Het telefoontoestel van het model VEF TA-32M heeft een lineaire uitgang. Om een gesprek op zo'n telefoon op te nemen, hoeft u alleen maar de dictafoon op deze uitgang aan te sluiten.

Stap 7

Voordat u de opgenomen opname op enigerlei wijze kunt gebruiken, moet u opnieuw toestemming krijgen van de gesprekspartner.

Aanbevolen: