Een Programma Opnemen Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Programma Opnemen Op Een Tv
Een Programma Opnemen Op Een Tv

Video: Een Programma Opnemen Op Een Tv

Video: Een Programma Opnemen Op Een Tv
Video: How to Record Live TV 2024, Mei
Anonim

Voorheen werd het probleem van het opnemen van televisieprogramma's opgelost met behulp van een videospeler, maar zie je, ze zijn een beetje achterhaald en niet iedereen gebruikt ze nu. Er zijn nu veel nieuwe en handige manieren om tv-programma's op verwisselbare media op te nemen. Met wat eenvoudige hulpmiddelen en kennis kunt u dit gemakkelijk doen.

Een programma opnemen op een tv
Een programma opnemen op een tv

instructies:

Stap 1

Gebruik Windows Media Center. Het neemt live shows en films op uw computer op. De opname kan van tevoren worden gepland en automatisch elk tv-programma opnemen. Om met Media Center te werken, hebt u een tv-tuner en een willekeurige tv-signaalbron (antenne of kabel) nodig. De opgenomen programma's worden in WTV-formaat op de harde schijf opgeslagen.

Stap 2

Sluit de tv-tuner aan op uw computer en installeer de automatische software. Ga na het installeren van het stuurprogramma naar de instellingen voor het tv-signaal en selecteer het gewenste kanaal. Ga vervolgens naar Windows Media Center en klik op Opnemen. Houd er rekening mee dat de opname van het tv-programma moet worden uitgevoerd met de computer ingeschakeld.

Stap 3

Koop een dvd-speler met harde schijf. Dit is de meest moderne versie van de methode van opnemen via de goede oude videorecorder. Het werkingsprincipe is praktisch hetzelfde. Alleen de opname van het tv-programma gaat niet naar de cassette, maar naar de schijf. Ook op dergelijke dvd-spelers kunt u een timer instellen voor het tijdstip waarop het gewenste programma begint op te nemen. Dit is fijn als je weg bent.

Stap 4

Neem het programma op dat u nodig hebt met het voorvoegsel. Het wordt meestal geleverd met digitale tv. Selecteer met de afstandsbediening het gewenste programma, stel de opnametijd in en de klus is geklaard. Het is ook erg handig dat je met behulp van zo'n settopbox het tv-programma realtime kunt pauzeren. Deze functie is erg handig en vereenvoudigt het leven enorm als je een tijdje weg moet, maar je wilt het meest interessante niet missen.

Stap 5

Maar als al deze nieuwerwetse gadgets niets voor jou zijn, koop dan een gebruikte videorecorder, een paar lege cassettes (waarschijnlijk ergens anders verkocht) en neem programma's op de oude beproefde manier op. De opnamekwaliteit zal echter niet hetzelfde zijn als digitaal. Bovendien kan er niet zo veel op een cassette worden opgenomen, in tegenstelling tot schijven of harde schijven.

Aanbevolen: