Opnemen Van Een Videorecorder Op Een Schijf

Inhoudsopgave:

Opnemen Van Een Videorecorder Op Een Schijf
Opnemen Van Een Videorecorder Op Een Schijf

Video: Opnemen Van Een Videorecorder Op Een Schijf

Video: Opnemen Van Een Videorecorder Op Een Schijf
Video: LEARN HOW TO RECORD VHS TO DVD IN JUST 4 MINUTES - VHS TO DVD TRANSFER TUTORIAL 2024, April
Anonim

Nog maar een paar jaar geleden was er veel vraag naar analoge videorecorders. Er zijn nog aardig wat opnamen over op grote VHS-cassettes. Films, concerten, gedenkwaardige momenten van het gezinsleven - dit is geen volledige lijst van wat de eigenaren van de ooit populaire technologie zouden willen behouden. Ze kunnen worden gedigitaliseerd en op schijf worden gebrand.

Opnemen van een videorecorder op een schijf
Opnemen van een videorecorder op een schijf

Het is nodig

  • - video Recorder;
  • - een computer;
  • - video-opnamekaart;
  • - eten rijden;
  • - UleadVideoStudio, VirtualDub-programma's;
  • - K-Lite Codec Pack.

instructies:

Stap 1

Aangezien u te maken hebt met analoge opnames, moet u video-opnames maken. Sluit uw videorecorder aan op uw video-opnamekaart. Meestal is de uitgang van de videorecorder verbonden met de ingang van de kaart en is de audio-uitgang verbonden met de audio-ingang van de geluidskaart. Het is raadzaam om de niveaus direct aan te passen.

Stap 2

Sluit een bandrecorder aan. Gebruik de software die bij de opnamekaart is geleverd om te bepalen op welk systeem de opname is gemaakt. Dit kan PAL of NTSC zijn. Ze verschillen van elkaar zowel in de beeldverhouding en het aantal frames per seconde, als in de manier van kleurweergave. Het is noodzakelijk om te digitaliseren in het systeem waarin de opname op de cassette is gemaakt. Stel de juiste parameters in in de hulpprogramma's voor de opnamekaart.

Stap 3

Open het programma UleadVideoStudio. Stel daarin ook de gegevens over het systeem in. Installeer de digitaliseringscodec. Als er veel ruimte op uw harde schijf is en de opname niet erg lang duurt, kiest u de DV-codec. Het zal de beste kwaliteit geven. Het is echter mogelijk dat de opname moet worden gecomprimeerd om af te spelen. Daarom kunt u onmiddellijk video opnemen in mp1- of mp2-indeling. Selecteer de optie "Opnemen met geluid". Start de videorecorder om af te spelen. Digitalisering begonnen.

Stap 4

U zou een bestand op uw harde schijf moeten hebben in het formaat dat u hebt ingesteld, met de extensie avi of mp. Bepaal op welk apparaat je het gaat spelen. Het kan een computer, standaard of universele dvd-speler zijn. Voor een standaardspeler brandt u een schijf met VCD- of DVD-standaard. Zowel de ene als de andere schijf kan in het programma UleadVideoStudio worden gemaakt en erin worden opgenomen. Als u de opname op een computer of universele videospeler wilt bekijken, kunt u het bestand converteren naar avi-indeling.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de opnamekwaliteit op de videorecorder nogal slecht is, maar sommige codec-pakketten maken het mogelijk iets te verbeteren. Met de DivX5-codec kun je bijvoorbeeld de resolutie verdubbelen. Controleer voor gebruik of uw recorder deze codec accepteert.

Aanbevolen: