Een Netbook Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Netbook Aansluiten Op Een Tv
Een Netbook Aansluiten Op Een Tv
Anonim

Moderne tv's kunnen worden gebruikt als monitoren voor vaste en mobiele computers. Sommige netbooks kunnen dure BluRay-spelers en andere vergelijkbare apparaten gemakkelijk vervangen.

Een netbook aansluiten op een tv
Een netbook aansluiten op een tv

Noodzakelijk

HDMI naar HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Miniatuurlaptops zijn meestal uitgerust met twee poorten voor het verzenden van videosignalen: D-Sub (VGA) en HDMI. Met deze functie kunnen netbooks worden aangesloten op bijna elke moderne tv, of het nu een plasmapaneel of een lcd-tv is. Selecteer het kanaal waarmee u de apparaten wilt verbinden.

Stap 2

Het is natuurlijk beter om de HDMI-poort te gebruiken, omdat deze is ontworpen voor digitale beeldoverdracht. Dit zorgt voor een goede beeldkwaliteit. Koop een HDMI-naar-HDMI-kabel. Als je tv een DVI-poort heeft in plaats van HDMI, koop dan een extra adapter. Sluit de netbook aan op de tv. Deze bewerking kan zelfs worden uitgevoerd als de apparaten zijn ingeschakeld.

Stap 3

Open het menu TV-instellingen. Zoek het item "Signaalbron". Selecteer de poort die u op de netbook hebt aangesloten. Ga verder met het instellen van uw mobiele computer. Open het menu Personalisatie in het Configuratiescherm. Selecteer "Verbinden met een extern beeldscherm".

Stap 4

Klik op de knop Zoeken en wacht terwijl het systeem het nieuwe scherm detecteert. Selecteer nu het tv-pictogram en activeer het item "Maak deze weergave de belangrijkste". Hiermee kunt u de beeldparameters verfijnen.

Stap 5

Klik op het netbook-schermpictogram en selecteer "Dupliceren". Na het activeren van deze parameter wordt op beide displays een identiek beeld weergegeven.

Stap 6

Open het video-instellingenmenu van de netbook. Voer gedetailleerde instellingen uit voor het beeld dat naar de tv wordt verzonden. Stel de frequentie van het apparaat in. Pas de helderheid en het contrast aan. Moderne plasma-tv's kunnen werken bij frequenties van meer dan 100 Hz. Het scherm van de mobiele computer ondersteunt slechts 60. Selecteer de gewenste optie voor elk afzonderlijk display.

Aanbevolen: