Een Stempel Typen Type

Inhoudsopgave:

Een Stempel Typen Type
Een Stempel Typen Type

Video: Een Stempel Typen Type

Video: Een Stempel Typen Type
Video: Оценка антиквариата по видам ценности. 2024, April
Anonim

In de communicatie van moderne mensen is alles verbonden met informatiecomputertechnologieën. E-mailen of archiveren van documenten wordt handiger voor mensen van verschillende leeftijden. Daarom wordt het noodzakelijk om de basisprincipes van afdrukken op een computer te leren.

Een stempel typen type
Een stempel typen type

instructies:

Stap 1

Een Windows-computer heeft verschillende documenten waarmee u gedrukte tekst kunt maken. De eenvoudigste hiervan is het Kladblok-tekstdocument. U kunt het gebruiken door het te openen via het menu Start, de map Standaard. Kladblok is zo gebruiksvriendelijk mogelijk als u gewoon wilt leren typen op een computertoetsenbord. Kijk naar het toetsenbord. Houd er rekening mee dat het multifunctioneel is: wanneer u de toetsenbordindeling op de "Taalbalk" wijzigt, kunt u de letters van het Russische en Engelse alfabet gebruiken. Boven het alfabetische toetsenbord bevindt zich een paneel met cijfers en leestekens. De knoppen "Bakspace" en "Delete" worden gebruikt om tekst te verwijderen.

Stap 2

Nadat u de locatie van de functietoetsen hebt onderzocht, begint u met typen. Houd er rekening mee dat de letters van het Russische alfabet in de rechterbenedenhoek van de toets zijn gemarkeerd. Ze zijn meestal gemarkeerd in felle kleuren. Probeer met al je vingers tegelijk te typen, zelfs als je moeite hebt om de gewenste letters te vinden. Vervolgens gaat je typesnelheid omhoog en kun je blind typen.

Stap 3

Als u cijfers wilt gebruiken, klikt u gewoon op de bijbehorende toetsen op de cijferbalk. Als u leestekens of niet-teksttekens moet typen, houdt u de "Shift"-toets ingedrukt terwijl u op het gewenste teken klikt. Gebruik "Shift" ook als u een hoofdletter moet typen. Houd er rekening mee dat u in Kladblok de afgedrukte tekst kunt bewerken, maar dat het niet mogelijk is om het lettertype te wijzigen of in kleur te markeren.

Stap 4

Als u de stijl en grootte van het lettertype wilt wijzigen, voegt u verschillende tekens toe die niet op het toetsenbord staan. Als u de spelling wilt controleren, gebruikt u WordPad en Word. De getypte tekst wordt erin ingevoerd op dezelfde manier als in "Kladblok". Extra functies kunnen worden toegepast door op bepaalde knoppen van de "Contextuele Pen" te klikken: ze zijn te vinden boven het "afgedrukte blad".

Stap 5

Sla de getypte tekst op als u klaar bent. Open hiervoor in het bovenste paneel het tabblad "Bestand" en selecteer de opdracht "Opslaan".

Aanbevolen: