Hoe Maak Je Een Schakelaar Opnieuw?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schakelaar Opnieuw?
Hoe Maak Je Een Schakelaar Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Schakelaar Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Schakelaar Opnieuw?
Video: Hoe installeer ik een Niko enkelpolige schakelaar? 2024, Mei
Anonim

Switches zijn netwerkhubs met hun eigen firmware. Hun belangrijkste voordeel ligt in het verzenden van gegevens naar een specifiek knooppunt, en niet naar alle apparaten die deel uitmaken van het lokale netwerk.

Hoe maak je een schakelaar opnieuw?
Hoe maak je een schakelaar opnieuw?

Noodzakelijk

COM-kabel

instructies:

Stap 1

Om de parameters van de netwerkswitch te wijzigen, moet u het instellingenmenu van dit apparaat openen. Met de software van moderne switches kunt u een webinterface gebruiken, terwijl de configuratie van relatief oude apparaten volledig via de opdrachtconsole werd uitgevoerd.

Stap 2

Download en installeer het Hyper Terminal-programma. Deze heb je nodig om de verbinding tussen de switch en je computer of laptop tot stand te brengen. Sluit de COM-poort van de personal computer aan op de consoleconnector van de switch. Sommige modellen kunnen verbinding maken via USB.

Stap 3

Start Hyper Terminal, selecteer de gebruikte COM-poort. Stel de juiste baudrate in tussen de computer en de switch. Start uw internetbrowser. Voer het IP-adres van de netwerkswitch in de adresbalk in. Gebruik de handleiding van uw netwerkapparatuur om de betekenis van het standaard IP-adres te achterhalen.

Stap 4

Voer na het invoeren van de webinterface van de apparaatinstellingen de gebruikersnaam en het wachtwoord in. De meeste switches zijn uitgerust met een beveiligingssysteem om ongewenste wijzigingen in de bedrijfsparameters van deze apparaten te voorkomen.

Stap 5

Open het LAN-menu om de hoofdparameters van de switch te wijzigen. Bekijk de tabel die verschijnt en wijzig de waarden van de vereiste items. Zorg ervoor dat u uw wijzigingen opslaat door op de knop Toepassen of OK te klikken.

Stap 6

Open het menu Routeringstabel. Stel extra routes in als u zeker wilt zijn van gegarandeerde communicatie van bepaalde apparaten. Start de switch opnieuw op nadat u alle bovenstaande procedures hebt voltooid.

Stap 7

Als de switch die wordt geconfigureerd geen eigen webinterface heeft, gebruikt u de opdrachtconsole om deze te configureren. Lees in dat geval de instructies van het apparaat om erachter te komen wat het doel is van bepaalde commando's en hoe je ze moet invoeren.

Aanbevolen: