De Nokia Lumia 920-smartphone Opladen

De Nokia Lumia 920-smartphone Opladen
De Nokia Lumia 920-smartphone Opladen

Video: De Nokia Lumia 920-smartphone Opladen

Video: De Nokia Lumia 920-smartphone Opladen
Video: Windows Phone в 2021 - можно полноценно пользоваться? | ПОСВЯЩАЕТСЯ ФАНАТАМ 2024, April
Anonim

Het Finse bedrijf Nokia presenteerde tijdens een presentatie begin september in New York twee nieuwe modellen smartphones uit de Lumia-serie. Een van de meest interessante kenmerken van de nieuwe apparaten is hun draadloos opladen.

De Nokia Lumia 920-smartphone opladen
De Nokia Lumia 920-smartphone opladen

Nokia is al vele jaren een van de erkende leiders op de markt voor mobiele telefoons. In de afgelopen jaren is het echter aanzienlijk verdrongen door zijn Aziatische concurrenten, en een aantal mislukte marketingbeslissingen hebben de toch al moeilijke situatie van het bedrijf aanzienlijk gecompliceerd.

Het verschijnen van twee smartphones van de nieuwe serie - Lumia 820 en Lumia 920 - is bedoeld om deze situatie te corrigeren. Bij het maken van deze modellen koos het bedrijf als besturingssysteem voor de nieuwe Windows Phone 8. Uiteraard werd deze beslissing ingegeven door het feit dat het erg moeilijk was om te concurreren met de fabrikanten van producten op basis van het wijdverbreide Android-besturingssysteem.

Het is vermeldenswaard dat gebruikers de vorige modellen van de serie nogal koel ontmoetten, dus het bedrijf probeerde de nieuwe gadgets aanzienlijk te verbeteren. Ze hebben krachtigere processors, grotere schermen, betere camera's. Maar het belangrijkste hoogtepunt van deze modellen is hun opladen: de fabrikant heeft gezorgd voor zowel traditioneel opladen via een netsnoer als met behulp van een speciaal inductieapparaat.

Inductielaadtechnologie is geen uitvinding van Nokia en wordt al gebruikt door het failliete bedrijf Palm. Maar op dit moment zijn er geen andere vergelijkbare toestellen op de markt, wat Nokia de leider maakt op dit gebied. De Lumia 920 wordt opgeladen met een Qi-standaard inductieapparaat, net iets kleiner dan de smartphone zelf. Om op te laden, hoeft u alleen uw smartphone op de oplader te plaatsen die op een stopcontact is aangesloten en deze enkele uren aan te laten staan. De goedkopere Lumia 820 wordt opgeladen met speciale verwijderbare achterpanelen.

De mogelijkheid om het zonder een traditioneel snoer te doen, maakt het gebruik van uw smartphone gemakkelijker. Tegelijkertijd kunt u door de aanwezigheid van twee oplaadopties tegelijk inductieladen thuis gebruiken, uw smartphone 's nachts opladen en een conventionele oplader, als een compactere, meenemen op reis. Omdat het inductieapparaat de wereld Qi-standaard gebruikt, zal het in de toekomst mogelijk zijn om Nokia-smartphones op te laden met opladers van andere fabrikanten.

Aanbevolen: