Hoe Maak Je Een Slechte Foto?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Slechte Foto?
Hoe Maak Je Een Slechte Foto?

Video: Hoe Maak Je Een Slechte Foto?

Video: Hoe Maak Je Een Slechte Foto?
Video: les 46 foto manipulatie olifant 2024, April
Anonim

In de regel streeft elke fotograaf naar een opname van de hoogste kwaliteit: matig belicht, met een goed bekeken tafereel, afgemeten compositie en een centraal onderwerp op de voorgrond. Maar in welke vorm kun je, naast slecht advies, de typische fouten van beginnende fotografen verklaren?

Hoe maak je een slechte foto?
Hoe maak je een slechte foto?

instructies:

Stap 1

Slechte fotografie begint lang voordat het klikt. Als je met uitgestrekte armen fotografeert, zul je zeker het wazige landschap kunnen vastleggen. Als je je handen stevig tegen je gezicht en lichaam drukt, of gewoon een statief gebruikt, bereik je dit effect niet. Het is bijna onmogelijk om de scherpte te herstellen.

Stap 2

Schiet in de schemering. De verlichting is op dit moment van de dag niet meer helder genoeg om zonder flitser te fotograferen, maar nog niet donker genoeg om ermee te fotograferen. U zult nooit de exacte kleuren kunnen reproduceren zoals die door uw ogen worden gezien.

Stap 3

Gebruik de ingebouwde flitser van de camera, vooral wanneer u foto's maakt van mensen voor u. Als het model niet tuurt en een foto maakt in de geest van "Net wakker geworden", dan wordt het licht rood weerkaatst door haar pupillen. Dit defect kan echter worden verwijderd met een grafische editor.

Stap 4

Maak foto's van kleine objecten in de panoramamodus. Bij een algemene opname gaan details, vooral vage kleuren, volledig verloren, het kader wordt leeg. Voor opnamen van hoge kwaliteit wordt elk detail afzonderlijk gefotografeerd in de macro- of supermacromodus. Evenzo, voor een slechte opname met een groot onderwerp, focus op één detail van het onderwerp.

Stap 5

De knop Witbalans (WB) is niets voor jou. Als u de kleur niet voor elke opname aanpast, wordt wit geleidelijk groen en zwart - blauwgrijs met rode strepen. Andere kleuren worden ook vervormd: groen wordt roze of bruin, warme tinten worden koud en omgekeerd.

Stap 6

Verhoog uw lichtgevoeligheid tot het maximum. In dit geval zijn bij elke opname rimpelingen merkbaar - de zogenaamde ruis, vergelijkbaar met de ruis bij video-opnames. Gevoeligheid bij weinig licht maakt het verschijnen van een dergelijk defect teniet, en nu zal het heel moeilijk zijn om er vanaf te komen.

Stap 7

Belichtingsmeting moet in het donker in negatieve waarden zijn en overdag in positieve waarden. In dit geval zal er nooit genoeg licht in het frame zijn: te veel overdag, te weinig 's nachts.

Aanbevolen: