Hoe Richt Je Een Bord?

Inhoudsopgave:

Hoe Richt Je Een Bord?
Hoe Richt Je Een Bord?

Video: Hoe Richt Je Een Bord?

Video: Hoe Richt Je Een Bord?
Video: HOW TO OLLIE WHILE RIDING THE EASIEST WAY TUTORIAL 2.0 2024, Mei
Anonim

Je hebt dus alles wat je nodig hebt om een signaal van een satelliet te ontvangen. De satellietapparatuur (antenne, converter, netwerkkaart) is geïnstalleerd, de software voor de netwerkkaart is geïnstalleerd, de signaalparameters zijn ingevoerd in het tunerprogramma. De programma-indicator brandt echter rood, wat aangeeft dat het signaal van de satelliet niet is opgenomen. Maak je geen zorgen, dit is hoe het zou moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat de antenne het signaal van de satelliet oppikt, moet deze er nauwkeurig op worden gericht. Dit is precies wat we nu moeten doen.

Hoe richt je een bord?
Hoe richt je een bord?

Noodzakelijk

schietlood, tweeaderige draad, luidspreker, gradenboog, aanwijzer goniometer, platte houten rail 1,5-2 m lang

instructies:

Stap 1

Installeer de Satellite Antenna Alignmen-software op uw computer. Voer de coördinaten van uw huis (nederzetting) en de lengtegraad van de satelliet erin in. Noteer de drie parameters die het programma zal retourneren als reactie op invoer:

• de hellingshoek van de antenne ten opzichte van de horizontaal;

• satellietazimut;

• het tijdstip waarop de zon en de satelliet zich in hetzelfde azimut bevinden (zonne-azimuttijd).

Stap 2

Selecteer een controlepunt (oriëntatiepunt) op het terrein waarvan het azimut samenvalt met het azimut van de satelliet.

Het referentiepunt kan worden bepaald door het azimut van de zon (de stand van de zon) of door de hoek te meten vanaf een noord-zuid georiënteerde notenbalk.

Stap 3

Richt de antenne op het referentiepunt en zet hem in deze positie vast door de bijbehorende moeren aan te draaien.

Bevestig de rail aan de antenne langs de verticale as. Stel met behulp van een goniometer, een gradenboog of een loodlijn de hoek tussen de baak en de horizontaal in, gelijk aan de hellingshoek van de antenne.

Stap 4

Sluit het ene uiteinde van de draad aan op de "BEEP"-luidspreker van de computer (degene die piept tijdens de nacontrole wanneer de computer wordt ingeschakeld) en het andere op de luidspreker die zich bij de antenne bevindt.

Stap 5

Verplaats de antenne langzaam en voorzichtig naar de ene of de andere kant van de oorspronkelijke positie. Doe dit totdat je de pieptoon van het tunerprogramma hoort, wat betekent dat het signaal van de satelliet vast staat. Plaats de antenne waar de signaalsterkte en kwaliteit zijn gemaximaliseerd.

Stap 6

Draai alle bevestigingsbouten van de antenne stevig vast zodat deze niet door de wind kan worden verplaatst.

Aanbevolen: