Een Track Van De Radio Opnemen

Inhoudsopgave:

Een Track Van De Radio Opnemen
Een Track Van De Radio Opnemen

Video: Een Track Van De Radio Opnemen

Video: Een Track Van De Radio Opnemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Iedereen heeft wel eens situaties gehad waarin ze een nummer op de radio erg leuk vonden en het wilden opnemen. Tegelijkertijd creëren sommigen hun eigen verzamelingen van nummers die van de radio zijn opgenomen. Deze opname kan op verschillende manieren worden gedaan.

Een track van de radio opnemen
Een track van de radio opnemen

instructies:

Stap 1

Als u gaat opnemen op een bandrecorder of stereo-installatie, gaat u als volgt te werk. Open het deck en plaats er een cassette in. Gebruik de corresponderende knoppen om terug te spoelen naar het begin of naar het punt vanwaar u wilt opnemen. Zet de radio aan en stem af op de gewenste golflengte. Wanneer u de gewenste track wilt opnemen, drukt u op de overeenkomstige opnameknop. Gebruik de pauzeknop om de opname te pauzeren. Druk op de Stop-knop om de opname te beëindigen.

Stap 2

Ook kan er worden opgenomen met een microfoon en een computer. Sluit de microfoon aan op de geluidskaart van uw computer. Om ze aan te sluiten, hebt u hoogstwaarschijnlijk een adapter nodig van de jack-interface, die door de meeste microfoons wordt gebruikt, naar de mini-jack-interface, waarmee geluidskaarten zijn uitgerust.

Stap 3

Breng de microfoon dicht bij de radio en zet hem vast met de standaard. Stem de radio af op de gewenste frequentie. Start een van de audio-opnameprogramma's op uw computer. Maak een nieuwe audiotrack en controleer het audiovolume in de programmamonitor. Pas het volume van de radio aan op basis van de prestaties. Om de opname te starten, klikt u op de overeenkomstige knop in de programma-interface.

Stap 4

Een andere mogelijkheid is om de radio rechtstreeks op de computer aan te sluiten, zonder gebruik te maken van een microfoon. Steek hiervoor het ene uiteinde van de draad in de audio-uitgang (AUX) van de ontvanger. Zo niet, ga dan naar de koptelefoonaansluiting. Sluit het andere uiteinde van de draad aan op de geluidskaart van de computer.

Stap 5

Start audio-opnamesoftware. Controleer het ingangssignaalniveau. Als u het moet aanpassen, selecteert u "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Geluid". Open het tabblad "Opname" en dubbelklik op het opnameapparaat in de lijst. In het geopende venster opent u het tabblad "Niveaus" en past u het geluid aan. Klik OK. Begin daarna met het opnemen van het nummer van de radio.

Aanbevolen: