Hoe Maak Je Een Matrix?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Matrix?
Hoe Maak Je Een Matrix?

Video: Hoe Maak Je Een Matrix?

Video: Hoe Maak Je Een Matrix?
Video: How to Create a Matrix Chart 2024, Mei
Anonim

LED-arrays gebruiken het principe van dynamische indicatie. Hiermee kunt u het aantal draden van de indicator naar het bedieningsapparaat drastisch verminderen. Het aansluiten van LED's in een matrix is een arbeidsintensief proces, maar het loont in de toekomst door de eenvoud van het vervaardigen van de aansluitkabels en het besturingsapparaat zelf.

Hoe maak je een matrix?
Hoe maak je een matrix?

instructies:

Stap 1

Neem een paneel van diëlektrisch materiaal met de vereiste afmetingen. Boor er gaten in voor LED's in het gewenste aantal. Deze gaten moeten een zodanige diameter hebben dat de LED's er met weinig moeite in kunnen.

Stap 2

Voor elk van de LED's, verkort u de kathodedraden doormidden en laat u de anodedraden even lang.

Stap 3

Steek de LED's in de gaten en lijn hun draden op dezelfde manier uit. Als het regelcircuit zo is ontworpen dat de toetsen die de rijen aandrijven zijn verbonden met de kathodes van de LED's en de aandrijfkolommen met de anodes, plaats de diodes dan zo dat de denkbeeldige lijnen die de kathodedraden verbinden met de anodedraden zijn gericht verticaal. Anders moet u ze zo rangschikken dat de aangegeven denkbeeldige lijnen horizontaal zijn gericht.

Stap 4

Zet alle LED's vast met lijm. Wacht tot het volledig hard is geworden.

Stap 5

Verbind de LED-kathodes met elkaar met horizontale of verticale bussen, afhankelijk van de configuratie van het stuurcircuit.

Stap 6

Plaats isolatiestrips gesneden uit plastic flessen tussen de kathode- en anodedraden van de diodes. Hun breedte moet gelijk zijn aan tweederde van de lengte van de anodedraden. Zet ze ook vast met een beetje lijm.

Stap 7

Verbind de LED anodes met horizontale of verticale rails, ook afhankelijk van de configuratie van het stuurcircuit.

Stap 8

Controleer of alle LED's van de matrix werken door de batterij afwisselend met een weerstand in de juiste polariteit aan te sluiten op de rij- en kolomterminals.

Stap 9

Verbind de weerstanden in serie met de kathode- of anoderails van de matrix.

Stap 10

Sluit de afgewerkte LED-matrix correct aan op het stuurcircuit. Zorg ervoor dat het display wordt weergegeven en dat het apparaat correct werkt.

Stap 11

Schakel indien nodig het stuurcircuit uit, soldeer op de vereiste plaatsen of vervang de defecte LED's en controleer vervolgens de matrixprestaties opnieuw.

Aanbevolen: