Een Tv Kiezen (deel 1: Diagonaal En Type)

Een Tv Kiezen (deel 1: Diagonaal En Type)
Een Tv Kiezen (deel 1: Diagonaal En Type)

Video: Een Tv Kiezen (deel 1: Diagonaal En Type)

Video: Een Tv Kiezen (deel 1: Diagonaal En Type)
Video: Bobo • Alle Afleveringen Deel 6 • 60 Min Special 2024, April
Anonim

Een tv kiezen is niet eenvoudig. De keuze in winkels is enorm. En hoe te begrijpen welke van deze variëteit voor u geschikt is? Laten we eens kijken naar de belangrijkste parameters.

Een tv kiezen (deel 1: diagonaal en type)
Een tv kiezen (deel 1: diagonaal en type)

Eerst moet je beslissen over de diagonaal van de tv. Om dit te doen, nemen we als basis de onuitgesproken regel van "drie diagonalen", dat wil zeggen dat dit betekent dat er van de plaats van kijken naar het tv-toestel ten minste drie tv-diagonalen moeten zijn. Anders kan uw oog tijdens het kijken gewoon niet het hele beeld als geheel waarnemen.

Het volgende dat je voor jezelf moet kiezen nadat je de diagonaal hebt gekozen, is de tv-technologie: plasma of LCD (LCD of LED).

Plasma kleiner dan 32 inch bestaat niet, en neem je FullHD-kwaliteit, dan begint de diagonaal daar bij 42.

Plasmabeeld is helderder en realistischer. Ze heeft een hoog contrast. Plasma heeft ook een bredere kijkhoek en een korte reactietijd.

Plasma heeft echter genoeg nadelen. Vanwege het feit dat plasma een lage helderheid heeft, zal het problematisch zijn om zo'n tv in een zonnige kamer te kijken. Plasma heeft ook een hoog stroomverbruik en is omslachtiger (in vergelijking met een LCD, en niet met een kinescoop). Plasma wordt ook als minder duurzaam beschouwd, maar de tijd staat niet stil, en nu al verklaren fabrikanten dezelfde levensduur met LCD's, dus u kunt dit negeren.

In principe heeft LCD als zodanig zijn eigen nagenoeg overleefd en is LED-technologie ervoor in de plaats gekomen, dus we zullen het alleen overwegen.

Led-tv's hebben een betere helderheid, dus een zonnige kamer is voor hen geen groot probleem. Ze hebben ook minder stroomverbruik. En ze zijn zelf veel dunner dan plasma's. Maar de kijkhoek en reactietijd zijn slechter dan die van plasma's (al is dat niet fataal voor een gewone tv in een gewoon appartement).

Aanbevolen: