Hoe U Uw Productcode Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Productcode Kunt Controleren
Hoe U Uw Productcode Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Productcode Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Productcode Kunt Controleren
Video: How to Find Windows 10 Product Key? 2024, Mei
Anonim

Elk product heeft zijn eigen identificatiekenmerk - een code, door te controleren die u veel kunt leren over de fabrikant en de vereisten voor de vervaardiging van goederen volgens verschillende normen.

Hoe u uw productcode kunt controleren
Hoe u uw productcode kunt controleren

instructies:

Stap 1

Online gaan. Er zijn veel verschillende sites waar u uw productcode binnen enkele seconden kunt controleren. Houd er rekening mee dat deze code de originaliteit en eigendom van het product aan een bepaalde fabrikant bevestigt, maar de kwaliteit ervan niet garandeert. De reputatie van de fabrikant moet de garantie zijn voor de kwaliteit van elk product. Zijn product moet worden gecertificeerd door de relevante autoriteiten, waarna hij de status van een consumentenproduct krijgt.

Er zijn twee soorten codering: 12 en 13 cijfers. Het eerste type betekent dat de producten in de VS of Canada zijn vervaardigd, het tweede - dat in een van de Europese landen. Je kunt vaak een situatie tegenkomen waarin bijvoorbeeld op een product staat geschreven dat het in Frankrijk is geproduceerd, maar de codering geeft dit niet aan. Sla niet meteen alarm. Dit kan betekenen dat de fabrikant in voornoemd land is geregistreerd conform dit product en een dergelijke productcode heeft gekregen.

Stap 2

Neem contact op met de consumentenbeschermingsorganisatie. Daar kunt u niet alleen de authenticiteit van de productcode vaststellen, maar indien nodig ook een claim indienen bij de verkoper van de goederen of rechtstreeks bij de fabrikant. Of het nu gaat om een voedingsproduct, huishoudelijke apparaten, wasmiddel of kleding, u kunt altijd zien wie de fabrikant is aan de hand van de bijbehorende code op het productetiket.

Stap 3

Download de tabel met productcodes. Dit is een grote database die vorig jaar bijvoorbeeld in een enigszins verouderde versie op internet verschijnt, maar als je de authenticiteit moet verifiëren van een productcode die al geruime tijd op de markt is, dan is zo'n tabel voor jou.

Stap 4

Voor het gebruiksgemak kunt u het beste een database downloaden die aan een specifieke regio is gekoppeld, want, zoals u zelf begrijpt, zijn er tegenwoordig heel veel productcodes. Als u geïnteresseerd bent in de codes van goederen van een Amerikaanse fabrikant, geef dit dan aan in de zoekbalk van een voor u geschikte bron om het verwachte resultaat te krijgen.

Aanbevolen: