Hoe Kies Je Een Geheugenkaart Voor Je Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Geheugenkaart Voor Je Camera
Hoe Kies Je Een Geheugenkaart Voor Je Camera

Video: Hoe Kies Je Een Geheugenkaart Voor Je Camera

Video: Hoe Kies Je Een Geheugenkaart Voor Je Camera
Video: How to Choose the Right SD Card for Your Camera 2024, Mei
Anonim

Bij digitale camera's wordt alle informatie op geheugenkaarten opgeslagen. Veel hangt af van de keuze: het aantal en de kwaliteit van de foto's, de snelheid van continu-opnamen, het tijdstip van het kopiëren van bestanden naar een computer. Het kopen van een geheugenkaart voor uw camera moet serieus worden genomen. Daarom moet u weten hoe het werkt en op welke parameters u moet letten bij het kopen.

Hoe kies je een geheugenkaart voor je camera
Hoe kies je een geheugenkaart voor je camera

instructies:

Stap 1

Een geheugenkaart is in wezen een USB-stick, het ziet er alleen anders uit. Het is ontworpen als een FAT32-bestandssysteem, wat betekent dat er alleen kleine bestanden naar kunnen worden geschreven. Foto's zijn er slechts één van. Het door de lens vastgelegde beeld wordt gedigitaliseerd en als grafisch bestand op de geheugenkaart opgeslagen. Digitale DSLR-camera's van amateur- en professioneel niveau hebben de mogelijkheid om beelden in RAW-formaat op te nemen en op te nemen, wat meteen de vereisten voor de gekochte geheugenkaart verhoogt.

Stap 2

De opslagruimte op je kaart moet groot genoeg zijn. Dit is vooral belangrijk als u een grootschalig evenement fotografeert waarvoor een lange camerahandeling nodig is. In dit geval moet u beslissen in welke kwaliteit u gaat fotograferen. Als uw foto's worden opgenomen in.jpg

Stap 3

Een andere belangrijke parameter is de lees- en schrijfsnelheid van je geheugenkaart. Toegegeven, het is niet voor iedereen belangrijk. Eigenaren van zeepbakjes zullen waarschijnlijk niet aan zulke "kleine dingen" denken en het verschil tussen geheugenkaarten niet opmerken. Maar degenen die fotografie vanuit een professioneel of amateuristisch oogpunt bekijken, weten dat de snelheid van de geheugenkaart rechtstreeks van invloed is op het proces van fotografie. Deze parameter heeft een bijzonder sterk effect op de burst-opnamemogelijkheden. En hoe hoger de snelheid van de geheugenkaart, hoe hoger de prijs. Daarom, als u gewoon in de gebruikelijke frame-by-frame-modus fotografeert en de snelheid van het kopiëren van bestanden van de kaart naar de computer niet belangrijk voor u is, hoeft u niet te veel te betalen. Maar professionele fotografen zouden meer moeten betalen om het meeste uit hun camera te halen.

Stap 4

A-data, Kingston, Sandisk, Sony, Transcend zijn de meest bekende en betrouwbare geheugenkaartfabrikanten. Opgemerkt moet worden dat Memory Stick (Sony)-kaarten zijn gemaakt met behulp van een unieke technologie en verschillen van de rest. Bewaar je kassabon na aankoop. Daarnaast is het belangrijk om goed naar de verpakking te kijken: deze moet veilig zijn. Probeer de kaart daar in de winkel in het bijzijn van de verkoper, nadat hij deze eerder heeft geformatteerd. Maak een paar foto's, probeer burst-opnamen (als u een hogesnelheidskaart gebruikt), verwijder de foto's en formatteer opnieuw. Als er geen problemen zijn, is de kaart van jou.

Aanbevolen: