Welk E-book Te Kiezen In

Inhoudsopgave:

Welk E-book Te Kiezen In
Welk E-book Te Kiezen In

Video: Welk E-book Te Kiezen In

Video: Welk E-book Te Kiezen In
Video: TOP 3: Best E Readers in 2021 2024, Mei
Anonim

Als het tijd is om een e-book te kiezen, verdwaalt de gemiddelde koper in een hoop beschrijvingen en onbegrijpelijke termen. Qua uiterlijk verschillen al dergelijke apparaten weinig van elkaar. Maar het is de moeite waard om te begrijpen - hoe het moeilijker wordt om te begrijpen wat belangrijker is voor een e-book.

Welk e-book te kiezen in 2017
Welk e-book te kiezen in 2017

Schermtype boek

E-books hebben slechts twee soorten schermen: LCD-scherm of E-Ink-scherm. Beide typen zijn onderverdeeld in subgroepen, maar hun essentie verandert hier niets aan. E-Ink is elektronische inkt die zo dicht mogelijk bij een boek ligt, en LCD wordt overal in tv's en monitoren gebruikt. E-Ink heeft geen negatief effect op de ogen, in tegenstelling tot LCD.

Een ander pluspunt van E-Ink is het minimale energieverbruik. Als de tekst al is gevormd, verbruikt de reader helemaal geen energie, waardoor je het apparaat weken of maanden kunt gebruiken zonder op te laden.

Het E-Ink-scherm heeft ook een bredere kijkhoek - 180 graden versus 160 LCD's. Dit is een klein voordeel, maar nog steeds een voordeel.

Aan de andere kant hebben E-Ink-schermen enkele nadelen. Snelle responstijd van 50 ms versus 2 ms voor LCD-schermen. Dit kan een gevoel van een zekere remming bij de lezer opwekken, maar dit is niet kritisch. Behalve lezen is het boek immers nergens meer goed voor.

Kortom: E-Ink is de beste keuze voor een lezer in termen van functionaliteit en ooggezondheid.

Bestandsindelingen

De meeste lezers begrijpen het pdf-formaat en dat is genoeg, want de meeste boeken zijn in dit formaat te vinden. De formaten.doc en.docx.,. Djvu,.txt en.fb2 kunnen echter ook geen kwaad.

Als je alles reduceert tot één, dan moet je op zoek naar een reader met pdf-,.djvu- en.fb2-formaten, aangezien deze het populairst zijn op internet. De rest van de formaten zijn niet belangrijk en leiden tot een stijging van de prijs van het toestel.

Lees ook altijd beoordelingen voor paginaweergave. Het is belangrijk dat de pagina's correct worden weergegeven met alle woordafbrekingen, anders wordt de tekst onleesbaar.

Geheugen

Bij het kiezen van een apparaat is 2 GB geheugen voldoende, waar een enorm aantal boeken in passen. Een groot aantal en de mogelijkheid om flashdrives in te voegen is een irrationele en aanzienlijke prijsverhoging.

Grootte en gewicht

Het formaat van het boek moet compact genoeg zijn om in een tas of jaszak te passen, mee te nemen op reis en niet belast te worden door het formaat en gewicht. Daarom moet u de gemiddelde grootte van de lezer kiezen. Het belangrijkste is het leesgemak en de draagbaarheid van het apparaat.

De optimale maat die momenteel op de markt is, is 6 inch. En de resolutie is 800 bij 600 pixels. Hierdoor kunt u comfortabel lezen zonder vervaging, pixelvorming, enzovoort. Met deze keuze zal het gewicht ook optimaal klein zijn - 200 gram. Je kunt voor een grotere maat gaan - 10 inch, maar waarom? Zo'n "schop" zal moeilijk mee te nemen zijn.

Aanbevolen: