Laptop Of Netbook - Wat Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Laptop Of Netbook - Wat Te Kiezen?
Laptop Of Netbook - Wat Te Kiezen?

Video: Laptop Of Netbook - Wat Te Kiezen?

Video: Laptop Of Netbook - Wat Te Kiezen?
Video: Что такое нетбук? [Простое руководство] 2024, Mei
Anonim

Laptops en netbooks behoren tot de categorie draagbare computers die zowel kunnen werken wanneer ze zijn aangesloten op het netwerk als wanneer ze offline werken. Deze functie is handig voor mensen die niet alleen thuis een computer gebruiken, maar ook op het werk of op reis.

Laptop of netbook - welke te kiezen?
Laptop of netbook - welke te kiezen?

Laptops en netbooks

Laptops zijn een complete kopie van een desktopcomputersysteem. De apparatuur die in moderne laptopbehuizingen is geïnstalleerd, kan qua prestaties gelijk zijn aan die van desktop-pc's. De kosten van draagbare computers zijn echter iets hoger vanwege de ontwerpkenmerken en componenten die in de behuizing zijn geïnstalleerd.

Een netbook is een compactere oplossing. Het heeft een veel kleiner formaat en is voornamelijk bedoeld voor gebruik op internet, zoals de naam al aangeeft. Deze toestellen hebben een kleine beeldschermdiagonaal en een kleiner toetsenbord in vergelijking met laptops.

Het toetsenbord verkleinen wordt bereikt door het Num Lock-gedeelte te verwijderen, dat meestal te vinden is op toetsenborden van volledig formaat.

Voordelen van netbooks

Het loont de moeite om een laptop of netbook te kiezen, waarbij u zich laat leiden door de taken die u op het apparaat wilt uitvoeren en de eisen die u stelt aan draagbaarheid en batterijduur.

Netbooks zijn mobieler, ze zijn gemakkelijker mee te nemen omdat ze minder wegen en nemen weinig ruimte in beslag, van waaruit ze in een gewone tas of kleine rugzak passen. Als het gewicht en de grootte van het apparaat kritische parameters voor u zijn, is de netbook de beste keuze.

Een ander voordeel van netbooks is de batterijduur zonder opladen. De meeste nieuwe modellen netbooks hebben een batterijduur van meer dan 4 uur, wat een zeldzaamheid is voor volwaardige laptops. Dus als u vaak kantoordocumenten bewerkt of op internet surft in omstandigheden waarin u geen oplader kunt aansluiten, is een netbook ook de beste oplossing.

Nadelen van netbooks

Het is echter de moeite waard aandacht te besteden aan het feit dat de verlenging van de levensduur van de batterij zonder opladen wordt bereikt door de kenmerken van de apparatuur te verslechteren. Doorgaans is de processor in netbooks alleen geschikt om op internet te surfen en documenten te bewerken. De krachtigste modellen kunnen video's afspelen tot 720p. Netbooks hebben geen aparte grafische kaart, waardoor het onmogelijk is om grafische applicaties te draaien die een meer of minder krachtige grafische kaart vereisen. Netbook-hardware is ingesteld op de energiebesparende modus.

Netbooks hebben geen schijfstation, wat ook onaanvaardbaar is als je vaak met laseropslagmedia werkt.

Voordelen van laptops

Als u vaak video's van hoge kwaliteit bekijkt, wordt uw werk geassocieerd met het uitvoeren van een groot aantal resource-intensieve toepassingen (bijvoorbeeld programma's voor driedimensionale modellering of grafische bewerking), u houdt van moderne computergames, een laptop zal de beste keuze.

De voordelen zijn een voldoende groot scherm, handig voor het bekijken van films, de aanwezigheid van verschillende video- en audio-uitgangen waarmee u meerdere externe monitoren kunt aansluiten. De laptop heeft meer beschikbare interfaces (USB, LAN).

Aanbevolen: