Een Gebruikte Netbook Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Gebruikte Netbook Kiezen
Een Gebruikte Netbook Kiezen

Video: Een Gebruikte Netbook Kiezen

Video: Een Gebruikte Netbook Kiezen
Video: Waar moet ik op letten bij het kiezen van een stille laptop? 2024, April
Anonim

Personal computers zijn, op hun verschillende manieren, een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Nu heeft de mens een nauwe relatie met deze techniek. Een van de meest gebruikte hardware in deze categorie is de netbook.

Een gebruikte netbook kiezen
Een gebruikte netbook kiezen

De belangrijkste criteria bij het kiezen van een netbook zijn de functionele kenmerken, stroomkenmerken, ontwerp, draagbaarheid en natuurlijk de prijs. De aanbiedingen van de huidige markt maken het mogelijk om een kwaliteitsproduct te kopen voor een redelijk lage prijs - om niet een nieuwe netbook uit handen te kopen.

Inspectie van een gebruikte netbook

De aankoop van een gebruikt apparaat impliceert veel verschillende nuances, waardoor de prijs aanzienlijk wordt verlaagd. Daarom moet zo'n netbook zorgvuldig worden geïnspecteerd (in geen geval mag de inspectie alleen op basis van foto's worden uitgevoerd).

Het geselecteerde apparaat moet allereerst worden geëvalueerd op basis van zijn externe kenmerken. Tegelijkertijd moet u niet veel aandacht besteden aan kleine krassen en versleten inscripties op het toetsenbord, maar als er microscheuren en chips zijn, is dit veel ernstiger, omdat ze meestal verschijnen als gevolg van mechanische schade, die op zijn beurt kan de integriteit van de interne componenten schenden.

Vervolgens moet u het scherm zorgvuldig onderzoeken en controleren op dode pixels. Dit kan met een speciaal programma of door simpelweg een wit beeld op het scherm weer te geven. De aanwezigheid van enkele gebroken pixels is niet gevaarlijk, en als u veel gebroken pixels opmerkt, voornamelijk in één gebied, moet u hier op letten, omdat hun aantal in de loop van de tijd alleen maar zal toenemen.

Het is ook erg belangrijk om de bevestiging van de matrix op de plaats van buigen te controleren. Als het zwaar wordt geschud, dan brengt het extra kosten met zich mee. Bij het onderzoeken moet je stoppen bij het toetsenbord, controleer elke knop op gevoeligheid.

Een belangrijke factor bij het kopen van een gebruikt apparaat is de beschikbaarheid en het aantal reparaties door de vorige gebruiker. Een bonafide verkoper is op zijn minst gedeeltelijk erkend, in andere gevallen moet speciale aandacht worden besteed. Bouten die zijn losgedraaid, zullen licht vervormen. Een groot aantal vervangen binnenkanten spreekt van sterke fysieke slijtage en lage kwaliteit van de goederen die u koopt.

Tot slot moet je extra letten op de batterij van een gebruikte netbook. Er zijn een aantal batterijdiagnoseprogramma's (BatteryMark, BatteryEater, BatteryBar, etc.) waarmee u de gezondheid van de voeding kunt beoordelen.

Garanties bij aankoop van een gebruikte netbook

Onthoud altijd dat u bij het kopen van een gebruikt product meestal een "varken in een zak" krijgt, als sommige tekortkomingen zich tijdens de aankoop niet manifesteerden, ze later tijdens het werk kunnen verschijnen.

In de meeste gevallen heeft de verkoper bij de verkoop van gebruikte netbooks de netbook en oplader bij zich, noch de doos noch de documenten zijn al lang beschikbaar. Een groot pluspunt in deze situatie is de aanschaf van een product dat nog onder de garantie valt van de fabrikant, die indien nodig garantiereparaties voor je uitvoert.

En tot slot, let op de verkoper zelf, als hij slordig en slordig is, zullen de door hem aangeboden goederen in de meeste gevallen in dezelfde staat verkeren. Als iets niet bij je past, is er altijd de mogelijkheid om de deal te weigeren.

Aanbevolen: