Hoe Het Type Matrix Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Matrix Te Bepalen
Hoe Het Type Matrix Te Bepalen

Video: Hoe Het Type Matrix Te Bepalen

Video: Hoe Het Type Matrix Te Bepalen
Video: Types of Matrices with Definition and Examples | Matrices | Math Dot Com 2024, Maart
Anonim

De schermparameters van de monitor kunnen variëren, afhankelijk van de matrix die bij de montage is gebruikt. U kunt op verschillende manieren informatie vinden over dit onderwerp.

Hoe het type matrix te bepalen
Hoe het type matrix te bepalen

Het is nodig

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Om het type monitormatrix "met het oog" te bepalen, gebruikt u enkele van de functies die de ene weergave van de andere onderscheiden. Kijk vanuit een hoek naar de monitor in plaats van rechtstreeks. De TN-matrix wordt gekenmerkt door het feit dat wanneer vanaf de zijkant naar het scherm wordt gekeken, een inversie van beeldkleuren, een verandering in contrast, enzovoort wordt waargenomen.

Stap 2

Kijk vanaf de zijkant naar het beeldschermapparaat - als u een paarse tint ziet, heeft u hoogstwaarschijnlijk een monitormodel met een IPS-matrixtype, waarbij deze kleur een kenmerkend kenmerk van het verschil is, terwijl de afwezigheid ervan vaak wijst op een MVA / PVA-matrix.

Stap 3

Richt een loodrechte blik op het beeldscherm als u merkt dat de kleurschakeringen van het beeld bij deze kijkhoek verdwijnen. Hoogstwaarschijnlijk kijk je in dit geval naar de MVA / PVA-matrix.

Stap 4

Kijk loodrecht op het beeldscherm. Als u een daling van het beeldcontrast, vervorming van kleuren en hun schakeringen (inversie) opmerkt, is dit misschien een TN-matrix.

Stap 5

Om het type matrix van een bepaalde monitor nauwkeurig te bepalen, voert u een zoekopdracht in de zoekmachine in voor de naam van het model waarin u geïnteresseerd bent. Lees de reviews en specificaties van het toestel, bezoek ook de officiële website en bekijk daar ook de informatie.

Stap 6

Houd er rekening mee dat informatie over de matrix van het beeldscherm kan worden ingebed in de markering van het model, die ofwel op de voorkant van de behuizing staat, of op een van de servicestickers op de achterkant. De combinatie van de letters TN, MVA / PVA, TFT enzovoorts in de naam kan erop wijzen dat tijdens de montage het overeenkomstige type matrix is gebruikt. Vertrouw ook niet op de informatie op de prijskaartjes, aangezien verkopers ook fouten kunnen maken bij het specificeren van het type matrix. Lees altijd de specificaties op de officiële website of de verpakking van het apparaat.

Aanbevolen: