Uw Smartphone Opladen

Inhoudsopgave:

Uw Smartphone Opladen
Uw Smartphone Opladen

Video: Uw Smartphone Opladen

Video: Uw Smartphone Opladen
Video: How To Charge Your Phone to Get the Best Battery Life. Should You Charge Overnight? 2024, Maart
Anonim

Er is een mening dat draagbare apparatuur voor een lange levensduur van de batterij volledig moet worden ontladen en vervolgens volledig moet worden opgeladen, tot 100%. Maar het is belangrijk om alle nuances te begrijpen voordat u deze verklaring als een axioma accepteert.

Hoe laad je je smartphone op
Hoe laad je je smartphone op

Voordat u ingaat op de vraag hoe u uw smartphone correct kunt opladen voor een lange levensduur, moet u de situatie met de batterijen verduidelijken. Het hele punt ligt precies in hun typen. Voorheen was draagbare apparatuur uitgerust met ijzer-nikkel-, nikkel-metaalhydride-batterijen, nu in laptops en smartphones, lithium-ionbatterijen.

Nikkelbatterijen hebben een zogenaamd "geheugeneffect". De essentie van dit fenomeen is als volgt: als je een batterij oplaadt die 30% vol is, dan wordt de resterende 70% door het apparaat onthouden als een "volledige lading", terwijl het duidelijk is dat de initiële capaciteit wordt verminderd. Daarom is het principe van het opladen van een nikkelbatterij algemeen bekend geworden. Chemische veranderingen bij het opladen van een volle batterij zullen in de toekomst leiden tot capaciteitsvermindering.

Moderne draagbare elektronica is uitgerust met lithium-ionbatterijen, die niet volledig hoeven te worden opgeladen.

Hoe u uw smartphone correct oplaadt

Het apparaat moet regelmatig worden opgeladen. Laat je smartphone niet tot het einde leeglopen, tot 0%. Zelfs de batterij tot 50% ontladen is geen goede optie. Wanneer de lading met 10-20% wordt verlaagd, is het al vereist om het apparaat op te laden.

Het apparaat mag niet worden opgeladen. Moderne lithium-ion-apparaten hebben geen continue 100% lading nodig. De optimale oplaadoptie is van 40 tot 80%. Probeer binnen deze grenzen te blijven. Als de batterij volledig is opgeladen, 100%, dan mag deze niet worden opgeladen, het zijn precies dergelijke acties die leiden tot een verkorting van de levensduur van elektronische apparaten.

Een smartphone opladen als dit proces 's nachts plaatsvindt?

Om ervoor te zorgen dat lithium-ionbatterijen jarenlang meegaan, en om hun levensduur te maximaliseren, kunt u het beste energiezuinige stopcontacten aanschaffen. Wanneer u het apparaat instelt om 's nachts op te laden, schakelen speciale stopcontacten de oplader na een bepaalde tijd vanzelf uit.

Als de telefoon of laptop niet van Chinese oorsprong is, heeft deze al een native laadcontroller, die bij het bereiken van 100% het opladen vanzelf uitschakelt en in sommige gevallen zelfs volledig opladen meldt met een geluidssignaal. Uiteraard kunnen dergelijke normale apparaten lange tijd op het netwerk blijven staan.

Hoe u uw smartphone oplaadt om de levensduur te verlengen

Een keer per maand, maar niet vaker, moet u de elektronica volledig ontladen en vervolgens 100% opladen. Deze stappen zijn vereist om het apparaat te kalibreren. Het feit is dat de apparaten de rest van de lading in minuten of procenten weergeven, deze functies kunnen verloren gaan bij frequente kleine oplaadbeurten, en daarom moeten ze op deze manier maandelijks worden aangepast.

Het is onaanvaardbaar om het apparaat te laten oververhitten, dit zal de levensduur aanzienlijk verkorten. Werk daarom niet met de laptop op schoot.

Aanbevolen: