Hoe LCD-monitoren Optimaal In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe LCD-monitoren Optimaal In Te Stellen
Hoe LCD-monitoren Optimaal In Te Stellen

Video: Hoe LCD-monitoren Optimaal In Te Stellen

Video: Hoe LCD-monitoren Optimaal In Te Stellen
Video: Best Way to Setup My Dual Monitors? 2024, April
Anonim

Een optimale monitoropstelling is essentieel, of u nu met kleur werkt of gewoon om de kleuren op uw scherm er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Kalibreer uw monitor met behulp van de Windows Customizer.

Hoe LCD-monitoren optimaal in te stellen
Hoe LCD-monitoren optimaal in te stellen

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu "Start" en voer "Kalibratie" in de zoekbalk in. Selecteer Schermkleuren kalibreren in de lijst. Druk op de instelknop op de monitor en zet de instellingen terug in hun oorspronkelijke staat door ze te resetten. Selecteer in het menu Windows Monitor Calibration "Volgende" en vervolgens nogmaals "Volgende".

Stap 2

Monitorgamma aanpassen. Hier zijn drie foto's - met een laag, gemiddeld en te hoog kleurbereik. Denk aan de middelste afbeelding. Klik op de knop "Volgende". Gebruik de schuifregelaar aan de linkerkant om het beeld in het midden van het scherm zo goed mogelijk aan te passen aan het vorige beeld. Jouw belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de stippen in het midden van de cirkels minimaal zichtbaar zijn. Als de schuifregelaar niet het gewenste effect geeft, gebruik dan de weergave-instellingen. Klik vervolgens op "Volgende".

Stap 3

Ga naar het menu voor het aanpassen van de helderheid en het contrast van het scherm. Sla deze stap over als u er geen toegang toe heeft. Als u toegang heeft, klikt u op "Volgende". Er verschijnen drie foto's met lage, gemiddelde en hoge helderheid voor je. Onthoud hoe de afbeelding eruitziet met normale helderheid en klik vervolgens op "Volgende". Kalibreer de helderheid zodanig dat het patroon op de achtergrond duidelijk zichtbaar is en het pak niet versmelt met het shirt. Klik volgende.

Stap 4

Er verschijnen drie foto's voor je - met onvoldoende, normaal en hoog contrast. Denk aan de foto in het midden. Druk op next en gebruik de knoppen op het scherm om het contrast van de afbeelding zo hoog mogelijk te maken zonder de weergave van vouwen en knopen op het shirt te verliezen. Probeer de foto zo veel mogelijk te laten lijken op degene die je je herinnert. Klik volgende.

Stap 5

Pas de kleurbalans aan. Zorg ervoor dat het grijs een minimum aan "extra kleuren" bevat. Klik op "Volgende" en verwijder vervolgens de kleurmarkeringen van de grijze strepen. Gebruik hiervoor de schuifregelaars in de Windows-kleurinstellingen. Klik volgende. Vergelijk de nieuwe kalibratie met de oude met behulp van de knoppen "Oude kalibratie" en "Huidige kalibratie". Klik vervolgens op "Voltooien".

Aanbevolen: