Hoe Een Radiografisch Bestuurbare Helikopter In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Radiografisch Bestuurbare Helikopter In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Radiografisch Bestuurbare Helikopter In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Radiografisch Bestuurbare Helikopter In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Radiografisch Bestuurbare Helikopter In Elkaar Te Zetten
Video: 🚁RC HELICOPTER 🚁🔧🛠 DISASSEMBLE AND ASSEMBLE|PART-1|HOW TO OPEN REMOTE CONTROL HELICOPTER| #TOYVSNIK 2024, April
Anonim

Een RC-helikopter is een schaalmodel van een helikopter. De helikopter vliegt via radio- of infraroodcommunicatie. Het was lange tijd niet mogelijk om radiografisch bestuurbare modellen van helikopters te maken. Alle vluchten duurden niet erg lang, tientallen seconden. Lange vluchten verschenen dankzij de uitvindingen van de Duitse ingenieur Schlüter. Veel mensen denken dat het moeilijk is om zelf een helikoptermodel in elkaar te zetten, maar dat is niet zo. Zelfs een beginnende monteur kan monteren. Het samenstellen van een model is immers vergelijkbaar met het samenstellen van een constructor.

Hoe een radiografisch bestuurbare helikopter in elkaar te zetten
Hoe een radiografisch bestuurbare helikopter in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Heb je een helikoptermodel gekocht die je zelf in elkaar moet zetten, lees dan eerst de instructies. Als het woorden in een vreemde taal bevat, vertaal ze dan. Dan voorkom je onvoorziene situaties tijdens de montage, bespaar je tijd en beschadig je het model niet. Soms gaan de instructies vergezeld van bijsluiters, die updates en correcties van sommige delen van deze handleiding aangeven. Lees deze bijsluiters daarom aandachtig door.

Stap 2

Begin uw montage door uw werkruimte voor te bereiden. Het moet buiten het bereik van kleine kinderen en huisdieren zijn. Denk aan verlichting. Leg een witte handdoek op tafel. Op een witte achtergrond zijn alle details beter zichtbaar, bovendien rollen ze niet op tafel. Onderdelen en bevestigingsmiddelen kunnen in kleine dozen worden gerangschikt.

Stap 3

Kies een gereedschap: schroevendraaiers van verschillende groottes, kleine tangen, zijsnijders, scalpel- of modelmes, zeshoeken, schuifmaat.

Stap 4

Het model samenstellen. Ook hier zijn er subtiliteiten. Delen van de printplaat moeten worden afgesneden met behulp van zijsnijders en vervolgens met een modelmes voorzichtig bramen ervan afsnijden.

Let op de lengte van de schroeven en bouten en hun locatie. Doe voorzichtig. Als u een schroef indraait die kleiner is dan nodig is, zal dit het model in de toekomst beschadigen. Let er bij het indraaien van schroeven en bouten op dat u ze niet te vast aandraait. Draai stevig vast, maar let tegelijkertijd voorzichtig op het materiaal waaruit het onderdeel is gemaakt. Kunststof kan kwetsbaar zijn en er bestaat een risico op verdraaien van schroeven.

Stap 5

Gebruik een draad-Lock. Het voorkomt zelflossen van schroeven en schroeven op trillingsbelaste en kritieke plaatsen in de constructie. De instructies geven meestal aan waar de schroefdraadborging moet worden aangebracht. Maar als deze plaatsen niet zijn aangegeven en u denkt dat de schroef of schroef tijdens de werking van het model kan losraken, breng dan deze verbinding op de schroefdraad aan. Meestal wordt een "schroefdraadslot" toegepast op bout-moerverbindingen of schroefdraad. U kunt de draadborging vervangen door secondelijm.

Sommige delen van het model zullen gesmeerd moeten worden. Smeer echter nooit kale onderdelen, omdat vuil zich er onmiddellijk aan hecht en bij verder gebruik het onderdeel uitwist.

Stap 6

Radioapparatuur. Om interferentie te voorkomen, probeert u de ontvanger zo ver mogelijk van de stroomkabels van de regelaar te installeren.

Volg de instructies van de fabrikant zorgvuldig en u zult slagen.

Aanbevolen: