Hoe Een Batterijlader In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Batterijlader In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Batterijlader In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Batterijlader In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Batterijlader In Elkaar Te Zetten
Video: Uitleg wat een goedkope druppellader doet. 2024, April
Anonim

Als uw draagbare ontvanger, speler of camera op batterijen werkt, probeer deze dan te vervangen door oplaadbare batterijen. In tegenstelling tot batterijen kunnen ze vele malen worden opgeladen. Zelfs in één jaar kunt u op deze manier twee tot drieduizend roebel besparen.

Hoe een batterijlader in elkaar te zetten
Hoe een batterijlader in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Probeer nooit batterijen op te laden die hier op geen enkele manier voor zijn ontworpen. Laad lithium-ion-, lithium-polymeer- en lithium-ijzerbatterijen altijd alleen op met in de fabriek gemaakte apparaten. Maak uw eigen opladers alleen voor NiCd en NiMH elektrochemische systemen.

Stap 2

Bereken de laadstroom voor één batterij. Om dit te doen, deelt u de capaciteit door tien. Als de capaciteit in milliampère-uur is, is de laadstroom in milliampère.

Stap 3

Neem een stroombron zodat de uitgangsspanning minstens vier volt hoger is dan de nominale spanning van de batterij, en de laadstroom groter is dan de som van de laadstromen van alle batterijen (ze worden apart opgeladen om slijtage te verminderen).

Stap 4

Koop zoveel LM317T-spanningsregelaars als de batterijen tegelijkertijd kunnen opladen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat, ondanks het vergelijkbare uiterlijk, de LM317T-stabilisator in pinout verschilt van de bekende stabilisatoren 7805, 7809 en dergelijke. De eerste uitvoer van hem is namelijk een aanpassing, de tweede is een uitvoer en de derde is een invoer.

Stap 6

Om ervoor te zorgen dat de LM317T-microschakeling begint met het stabiliseren van de stroomsterkte in plaats van de spanning, gaat u naar de truc. Verlaag eerst de uitgangsspanning tot het minimum. Gebruik hiervoor de regeluitgang van de stabilisator als een gemeenschappelijke, op dezelfde manier als bij het gebruik van stabilisatoren van de 78xx-serie. De uitgangsspanning is gelijk aan 1,25 V. Ten tweede, sluit een belasting aan op de uitgang zodat deze bij 1,25 V een stroom verbruikt die gelijk is aan de laadstroom van één batterij. Om de weerstand te berekenen, deelt u het getal 1,25 door de laadstroom, uitgedrukt in milliampère. De weerstand zal in kilo-ohm zijn. Het vermogen dat aan de belasting wordt toegewezen, wordt bepaald door het getal 1,25 te vermenigvuldigen met dezelfde stroom. Het wordt uitgedrukt in milliwatt.

Stap 7

Houd er rekening mee dat het eigen stroomverbruik van de regelaar zeer laag is. Daarom zal de stroom die het aan de ingang verbruikt, praktisch gelijk zijn aan de belastingsstroom. Gebruik deze eigenschap om de stroom door de batterij te stabiliseren. Sluit hiervoor de ingang van de stabilisator aan op de stroombron via de batterij, let daarbij op de polariteit (plus van de bron met de plus van de batterij, min van de batterij met de ingang van de stabilisator, de gemeenschappelijke draad van de stabilisator tot de min van de voeding).

Stap 8

Verzamel zoveel stabilisatoren als er batterijen zijn. Plaats alle microschakelingen op aparte koellichamen die niet elektrisch met elkaar verbonden zijn. Shunt de in- en uitgangen van de microschakelingen met oxide- en keramische condensatoren met een kleine capaciteit. Sluit oxidecondensatoren met de juiste polariteit aan. Hun bedrijfsspanning moet minimaal 10 V zijn.

Stap 9

Schakel de stroom naar de oplader in en schakel na 15 uur uit en verwijder de opgeladen batterijen.

Aanbevolen: