Hoe Een Hoofdtelefoon In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hoofdtelefoon In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Hoofdtelefoon In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon In Elkaar Te Zetten
Video: Hoe een draadloze Bluetooth hoofdtelefoon aan te sluiten 2024, April
Anonim

Kant-en-klare koptelefoons, zelfs kwalitatief hoogwaardige, gaan relatief snel stuk. In de handen van een thuisvakman beginnen ze meestal weer te werken, maar het is veel handiger om een koptelefoon te hebben die niet kapot gaat. Je kunt ze zelf maken.

Hoe een hoofdtelefoon in elkaar te zetten
Hoe een hoofdtelefoon in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Koop een stekker die overeenkomt met het type hoofdtelefoonaansluiting op het apparaat. De meest voorkomende 3-pins stereo jack pluggen zijn 6,3 mm (1/4") en 3,5 mm (1/8"). De eerste worden voornamelijk gebruikt in stationaire apparatuur, de laatste in draagbare apparatuur, maar er zijn uitzonderingen.

Stap 2

Verwijder het deksel van de stekker. Leid een flexibele maar duurzame vieraderige kabel door het gat. Een vrij veel voorkomende fout van beginnende vakmensen is de volgende: ze solderen de geleiders aan de contacten van de stekker en vergeten eerst de kabel door het deksel te halen.

Stap 3

Zoek de kabelsteun op de stekker. Er zit een gat in. Soldeer twee van de vier kabelgeleiders aan dit gat. Soldeer nog twee geleiders, respectievelijk, aan het ene kleine contact en aan het andere, nadat je er kleine isolatiebuizen (cambric) op hebt aangebracht. Sluit na het solderen de contacten met deze buizen.

Stap 4

Wikkel de kabel in twee lagen isolatietape en zet het omwikkelde gedeelte vervolgens vast in het rek.

Stap 5

Sluit de stekker. Controleer met een ohmmeter op kortsluiting.

Stap 6

Plaats twee identieke kleine luidsprekers met een impedantie van 8 ohm in ronde resonatorbehuizingen, zodat je goed schoongemaakte plastic potjes van schoenpoets kunt gebruiken. Zet in serie met elk van hen een weerstand aan met een nominale waarde van ongeveer 30 ohm. Ze moeten ook hetzelfde zijn.

Stap 7

Buig de hoofdband van een metalen liniaal. Monteer de zenders erop op een manier die voor u geschikt is. Dit kunnen bijvoorbeeld schroeven en moeren zijn. Koptelefoons mogen geen scherpe uitstekende delen hebben die krassen op uw oren kunnen veroorzaken.

Stap 8

Sluit twee draden aan op elke zender (bestaande uit een luidspreker en een weerstand), waarvan er in beide gevallen een moet worden aangesloten op de stekkerpaal en de andere op een van de kleine contacten.

Aanbevolen: