Hoe De Matrix Van De Camera Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Matrix Van De Camera Te Controleren
Hoe De Matrix Van De Camera Te Controleren

Video: Hoe De Matrix Van De Camera Te Controleren

Video: Hoe De Matrix Van De Camera Te Controleren
Video: Аналитика Tim Morozov. Как наказывают призраки... 2024, April
Anonim

Het controleren van de matrix op dode pixels is een van de belangrijkste fasen van het testen van een camera bij het kopen. Als u een aantal eenvoudige stappen onder de knie heeft, kunt u onaangename veelkleurige stippen op foto's vermijden en ervoor zorgen dat de matrix op uw camera in goede staat verkeert.

Hoe de matrix van de camera te controleren
Hoe de matrix van de camera te controleren

instructies:

Stap 1

We stellen de handmatige opnamemodus (M) in.

Stap 2

We zetten de ISO waarde op 100 of lager, zetten de handmatige scherpstelling (MF) aan.

Stap 3

We kiezen voor de maximale beeldkwaliteit.

Stap 4

Als Ruisonderdrukking is ingeschakeld, schakelt u deze uit.

Stap 5

We nemen ongeveer 10 schoten om de matrix "op te warmen".

Stap 6

We sluiten de lens met een dop en maken een foto, waarbij we de sluitertijd instellen op 5-10 seconden. Als er geen afdekking is, fotograferen we een zacht oppervlak en laten we de lens erop rusten. Het belangrijkste is om een volledige black-out te garanderen.

Stap 7

Bij hoge vergroting bekijken we het beeld zorgvuldig, stap voor stap, zonder delen te missen. Idealiter krijg je een volledig zwarte foto.

Op een zwarte achtergrond kunnen echter veelkleurige stippen zichtbaar zijn - defecte pixels. Er zijn twee soorten van dergelijke pixels: gebroken (koud) en heet.

Koude pixels werken niet. Ze vallen allereerst op, omdat ze fel opvallen in de donkere delen van de foto. Meestal zijn ze wit, maar ze kunnen ook zwart zijn.

Hete pixels verschijnen wanneer de sensor opwarmt, deze kunnen rood, blauw of groen zijn. De matrix warmt op bij hoge ISO-waarden, lange belichtingstijden of simpelweg door hoge omgevingstemperaturen. Een paar kapotte of hete pixels worden als normaal beschouwd, maar als hun aantal meer dan 4-5 is, is het beter om te weigeren een camera te kopen. Zelfs als de pixels niet goed zichtbaar zijn op de foto's, kunnen ze wijzen op een probleem met de sensor. In dit geval zal hun aantal in de loop van de tijd toenemen.

Aanbevolen: