Hoe De Matrix Op Een Tv Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Matrix Op Een Tv Te Veranderen
Hoe De Matrix Op Een Tv Te Veranderen

Video: Hoe De Matrix Op Een Tv Te Veranderen

Video: Hoe De Matrix Op Een Tv Te Veranderen
Video: Intro to Matrices 2024, April
Anonim

Bij tv's heeft de schermmatrix geen extra bescherming en kan daarom gemakkelijk door onvoorzichtigheid worden doorbroken. Om geld te besparen op tv-reparaties, kunt u een doe-het-zelf-vervanging uitvoeren.

Beschadigde matrixvariant
Beschadigde matrixvariant

Noodzakelijk

  • - matrix voor vervanging;
  • - een set schroevendraaiers met een speciaal profiel;
  • - dun pincet;
  • - een dunne metalen plaat.

instructies:

Stap 1

Het moeilijkste bij het vervangen van een matrix is om een geschikte analoog te vinden. Verschillende fabrikanten van lcd-tv's kunnen dezelfde matrixmodellen gebruiken, en daarom is het mogelijk om het onderdeelnummer te bepalen zonder de tv te demonteren, alleen aan de hand van de specificatie die in de gebruikershandleiding staat, en zelfs dan niet altijd. De beste manier om een vervanging te vinden, is door de naamplaatjes op de achterkant van de kapotte matrix te fotograferen en het bijbehorende onderdeel te zoeken. Het is niet altijd mogelijk om een nieuwe matrix te kopen, vooral als het tv-model relatief nieuw is, en daarom moet u mogelijk de voorraden bezoeken of een tv van hetzelfde model kopen met een heel scherm, maar met een ander soort schade.

Stap 2

Om de matrix te vervangen, moet u de tv-kast volledig demonteren. Het bestaat uit voor- en achterhelften, aan elkaar bevestigd met schroeven of zelftappende schroeven op de achterwand. Nadat de verbindingselementen zijn losgeschroefd, moet het tv-toestel met het scherm ondersteboven op een zacht, plat oppervlak worden geplaatst en met een dunne metalen plaat rond de omtrek lopen, waarbij de plastic vergrendelingen worden gescheiden. Het voorste deel van de behuizing kan dienen als decoratief frame, maar meestal is het daaraan dat de tv-matrix wordt bevestigd door middel van metalen beugels of een frame. Het moet worden verwijderd door eerst de voedingskabel en signaalkabel los te koppelen.

Stap 3

Op de nieuwe matrix moet u eerst metalen steunen installeren en vervolgens de hele structuur op de tv-kast bevestigen. De montagevolgorde kan verschillen afhankelijk van het ontwerp van de behuizing, maar u moet er altijd aan denken om de signaallus en de voedingskabel aan te sluiten. De prestatiecontrole van het nieuwe scherm moet worden uitgevoerd voordat de tv-kast wordt gemonteerd. Om dit te doen, moet u de stroom inschakelen en ervoor zorgen dat de matrix-achtergrondverlichting werkt en dat er geen uitgebrande pixels, scheuren of strepen op het schermoppervlak zijn. Wanneer het nieuwe display functioneel blijkt te zijn, kunt u de montage van de behuizing voltooien. Als de tv het beeld niet op het scherm weergeeft, kan het nodig zijn om de nieuwe matrix te coördineren met de bedieningsmodule via het servicemenu. Fabrikanten geven meestal aan hoe ze dit moeten doen in het instructieboekje. Als deze informatie niet kan worden gevonden, moet u hulp zoeken bij een gekwalificeerde installateur.

Aanbevolen: