Welk Merk Was De Eerste Touchscreen-telefoon?

Inhoudsopgave:

Welk Merk Was De Eerste Touchscreen-telefoon?
Welk Merk Was De Eerste Touchscreen-telefoon?

Video: Welk Merk Was De Eerste Touchscreen-telefoon?

Video: Welk Merk Was De Eerste Touchscreen-telefoon?
Video: I Bought The First Phone With A Capacitive Touchscreen! | LG KE850 Prada 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne telefoons in de mobiele markt zijn uitgerust met een touchscreen. Ze zijn in korte tijd enorm populair geworden onder gebruikers en zijn populair geworden in de 21e eeuw. De eerste touchscreen-telefoon werd echter in de jaren 90 van de 20e eeuw uitgebracht.

Welk merk was de eerste touchscreen-telefoon?
Welk merk was de eerste touchscreen-telefoon?

's Werelds eerste touchscreen-telefoons

De eerste touchscreen-telefoon ter wereld was het Simon-model van de computerapparatuurfabrikant IBM. De gadget werd uitgebracht in 1993, hoewel het eerste exemplaar van de telefoon al in 1992 werd aangekondigd. Het gewicht van het apparaat was ongeveer 500 gram, waardoor het veel moeilijker te gebruiken en te dragen was. Dit apparaat leek qua vorm op een baksteen. Op de een of andere manier werd deze mobiele telefoon de eerste smartphone in de geschiedenis, omdat er een besturingssysteem op draaide.

De belangrijkste applicaties die op het systeem van het apparaat waren geïnstalleerd, waren kalender, rekenmachine, notitieblok, adresboek, e-mailfuncties en games. De telefoon heeft de mogelijkheid om handgeschreven notities te maken met behulp van de stylus die bij de kit is geleverd. Tekstinvoer werd uitgevoerd met behulp van een slim QWERTY-toetsenbord. De smartphone zou een PCMCIA-geheugenkaart kunnen gebruiken om gegevens op te slaan.

PCMCIA-kaarten werden veel gebruikt in laptops en werden het prototype van moderne flashdrives.

Opgemerkt moet worden dat dit apparaat niet is ontworpen voor vingerbediening en dat een stylus kan worden gebruikt om functies te bedienen. Dit apparaat is opgenomen in de lijst van de 50 belangrijkste door de mensheid uitgevonden apparaten. De kosten van deze smartphone begonnen bij $ 900 met aansluiting bij een telecomoperator en ongeveer $ 1.100 voor het kopen van een telefoon zonder aansluiting met de mogelijkheid om je eigen simkaart te installeren.

Modernere telefoons met touchscreen

De volgende telefoon die werd uitgebracht met een touchscreen was de Sharp PMC-1 Smartphone, een product ontwikkeld door een Japanse technologiefabrikant. Het was beduidend kleiner dan zijn voorgangers en bezat alle functionaliteit die op dat moment beschikbaar was.

De telefoon was gebaseerd als een concurrent van de later uitgebrachte Nokia 9000, die meer wijdverspreid werd en de eerste reguliere smartphone-serie van een Finse mobiele fabrikant werd.

In 2007 gingen de eerste toestellen in massaproductie, die gericht waren op vingerdrukken en een capacitief scherm met Multi-touch technologie hadden. Met deze functie kunt u de apparaatinterface met meerdere vingers bedienen, bijvoorbeeld om op een afbeelding in te zoomen of met programma's te werken. De eerste iPhone en de LG KE850 Prada werden zulke toestellen. De laatste heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn touchscreen-display.

Aanbevolen: