Hoe De Simkaart Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Simkaart Uit Te Schakelen?
Hoe De Simkaart Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Simkaart Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Simkaart Uit Te Schakelen?
Video: How To Disable/Off SIM Card In Android Device || Bina Switch off Kiye Sim Card Kaise Band Kare. 2024, Mei
Anonim

Als uw mobiele telefoon wordt gestolen of verloren gaat, is het belangrijk om de daarin geplaatste simkaart zo snel mogelijk te blokkeren. Bel hiervoor de ondersteuningsdienst van de operator. Het is vooral belangrijk om te blokkeren als de simkaart wordt aangeboden op een postpaid-tariefplan.

Hoe de simkaart uit te schakelen?
Hoe de simkaart uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Ongeacht de regio waarin de simkaart die in een gestolen of verloren apparaat is geïnstalleerd, is gekocht, is het beter om de ondersteuningsdienst te bellen vanaf een telefoon waarin de kaart is gekoppeld aan de lokale vestiging van de operator. Als de telefoon waarmee u belt verbonden is met dezelfde operator als die waarin u de kaart wilt blokkeren, bel dan een van de volgende nummers: MTS - 0890, Beeline - 0611, Megafon - 0500. Bellen in uw thuisregio aan deze nummers zijn gratis.

Stap 2

Als u geen apparaat bij de hand hebt dat is verbonden met dezelfde operator, moet u de ondersteuningsservice bellen vanaf een ander apparaat. Als de kaart die u wilt blokkeren, is verbonden met MTS, belt u 8 800 250 0890 (bellen is gratis in heel Rusland), als u naar Beeline belt, belt u (495) 974-8888 (betaald als een oproep naar een vaste telefoon in Moskou), en als naar "Megafon" - op nummer 8 800 333 05 00 (bellen is gratis in heel Rusland).

Stap 3

Bij roaming blijkt een betaald (en duur) gesprek een gesprek naar een van deze nummers te zijn, maar je moet het nog steeds doen. Als de ontvoerders bellen vanaf een gestolen telefoon in het buitenland, worden de kosten nog hoger. Zelfs simkaarten die zijn aangesloten volgens prepaid-tarieven worden in roaming bediend volgens een postpaid-tegoedschema. Bel daarom beslist de ondersteuningsdienst van de operator. Gebruik de code +7 in plaats van 8 om naar Rusland te bellen vanuit het buitenland.

Stap 4

Volg na het bellen de aanwijzingen van de spraakinformant om de verbindingsmodus met de adviseur in te voeren. Als u belt vanaf een telefoon die geen druktoetsen ondersteunt, wacht u gewoon op een oproep naar de helpdesk. Wanneer dit gebeurt, dicteer dan het nummer van de simkaart die zich in de gestolen telefoon bevindt, de achternaam, voornaam en patroniem van de persoon op wie deze is geregistreerd, evenals de paspoortgegevens van deze persoon.

Stap 5

Als de adviseur zegt dat de kaart is geblokkeerd, kunnen alle verdere acties langzaam worden uitgevoerd (als u op reis bent naar het buitenland, dan na terugkomst). Bezoek eerst het kantoor van de mobiele operator (niet noodzakelijk het hoofdkantoor - alles is voldoende). Laat daar je paspoort zien en vraag om je simkaart te herstellen. Het wordt verbonden met hetzelfde nummer, het saldo wordt erop opgeslagen, maar de contacten en sms-berichten die erop staan, gaan verloren. Ga dan naar het politiebureau. Geef de datum op waarop de telefoon is gestolen, het model, de kleur, de uiterlijke kenmerken die u kent (plaats van krassen, stickers), het nummer van de laatst geïnstalleerde simkaart en, indien mogelijk, het IMEI-nummer. Houd er rekening mee dat de politie alleen naar telefoons zoekt als ze zijn ontvoerd, niet verloren. De huiszoeking zelf begint niet op het moment van de aanvraag, maar op het moment van het instellen van een strafzaak over het feit van diefstal.

Aanbevolen: