Hoe Een Telescoop Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telescoop Te Bouwen?
Hoe Een Telescoop Te Bouwen?

Video: Hoe Een Telescoop Te Bouwen?

Video: Hoe Een Telescoop Te Bouwen?
Video: How to Build a Telescope 2024, Mei
Anonim

Een telescoop is een optisch instrument in de astronomie dat is ontworpen om de sterrenhemel te bestuderen en te observeren. De kosten van een dergelijk apparaat variëren van $ 250 en meer. Mocht je zelf niet de middelen hebben, maar wel een telescoop in huis willen hebben, dan kun je die eenvoudig zelf maken.

telescoop
telescoop

Noodzakelijk

  • - glas voor een bril in één dioptrie, die bij elke optiekwinkel kan worden gekocht. De lens moet biconvex zijn en ontworpen zijn om verziendheid te corrigeren, niet bijziendheid;
  • - vergrootglas, dat zal dienen als oculair van de telescoop;
  • - vellen whatman-papier;
  • -PVA-lijm;
  • - dun en dik karton;
  • - multiplex ongeveer 5 mm dik;
  • -de doek;
  • - glad papier.

instructies:

Stap 1

Maak eerst een telescooplens met een diameter gelijk aan die van de lens die je hebt gekocht. Lijm de buis met behulp van Whatman-vellen. Het moet meerdere lagen hebben voor sterkte. De lengte van de buis moet ongeveer 75 mm zijn, omdat een te lange of te korte telescoop onhandig in het gebruik is.

Stap 2

Maak een ringvormig frame van karton waarvan de diameter gelijk moet zijn aan de diameter van de lens. Plaats het in het afgewerkte frame en klem het aan beide zijden stevig vast.

Stap 3

Lijm vervolgens de hoofdtelescoopbuis van whatman-papier, schroef deze op de bestaande lens en bedek elke laag zorgvuldig met lijm. De lengte van deze buis moet iets kleiner zijn dan de afstand van de achterste lens van het objectief tot het punt waar een scherp beeld van een ver object wordt gevormd. …

Stap 4

Begin nu met het maken van een beweegbare buis, die dient om de vlakken van het oculair en het objectief uit te lijnen. Het moet gemakkelijk kunnen bewegen. Maak het van Whatman-papier als de hoofdbuis van de telescoop.

Stap 5

Plaats de oculaircilinder in deze beweegbare buis. Eerst moet je een focusknooppunt maken. Snijd hiervoor een ring uit multiplex met behulp van een decoupeerzaag. Het oppervlak van de hoofdbuis kan worden afgedekt met een doek zoals fluweel. Dit wordt gedaan om wrijving te verminderen. Lijm de beweegbare koker van glad papier zodat deze goed beweegt. Lijm alle details aan elkaar. Nadat de lijm droog is, kunt u onze telescoop gebruiken.

Aanbevolen: