Hoe Een Turbine Te Bouwen: Thuisprojecten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Turbine Te Bouwen: Thuisprojecten
Hoe Een Turbine Te Bouwen: Thuisprojecten

Video: Hoe Een Turbine Te Bouwen: Thuisprojecten

Video: Hoe Een Turbine Te Bouwen: Thuisprojecten
Video: Gas Turbine Power plant_aaru 2024, Mei
Anonim

Een windturbine kan worden gebruikt om een kleine generator aan te drijven en zo gratis elektriciteit te krijgen. Een zelfgemaakte turbine ontwikkelt een relatief laag vermogen, maar is thuis snel te maken.

Hoe een turbine te bouwen: thuisprojecten
Hoe een turbine te bouwen: thuisprojecten

instructies:

Stap 1

Neem de defecte vloerventilator. Verwijder de waaier ervan.

Stap 2

Verwijder de grootste beschikbare stappenmotor van de defecte grote printer.

Stap 3

Maak een adapter waarmee u de waaier stevig vanaf de ventilator op de as van deze motor kunt monteren. Versterk het met deze adapter.

Stap 4

Bevestig de stappenmotor zelf stevig aan de standaard, zodat de as in een horizontale positie staat.

Stap 5

Sluit twee diodes aan op elk van de draden die de motor verlaten. Verbind een van de diodes met de anode met de draad, de kathode met de positieve voedingsbus. Verbind de andere diode met de kathode met de draad, de anode met de negatieve stroombus. Neem de diodes zelf ontworpen voor een stroomsterkte van minimaal 2 A.

Stap 6

Stel de turbine bloot aan wind. Meet de spanning aan de uitgang van de gelijkrichter. Shunt de gelijkrichter met een 200 μF elektrolytische condensator die geschikt is voor vier keer de gemeten spanning. Let bij het aansluiten van deze condensator op de polariteit.

Stap 7

Sluit een pulsstabilisator aan die is gemaakt volgens een van de bekende circuits op de uitgang van de gelijkrichter. De ingangsspanning moet gelijk zijn aan die van de gelijkrichter en de uitgangsspanning moet de vereiste zijn.

Stap 8

Installeer de windturbine met generator op een plaats waar deze niet kan worden blootgesteld aan te harde wind (hij kan deze vernietigen). Zorg ervoor dat de installatieplaats wordt beschermd door een bliksemafleider. Ook mogen er geen mensen en huisdieren op de locatie van de turbine zijn, zodat ze niet gewond raken door de vernietiging ervan bij harde wind.

Stap 9

Sluit de belasting aan op de uitgang van de schakelregelaar. In zijn hoedanigheid, afhankelijk van het vermogen van de generator en de spanning aan de uitgang van de stabilisator, kunt u bijvoorbeeld een LED-lamp, een radio-ontvanger, een mobiele telefoon gebruiken. Gebruik geen dure apparaten als belasting, wat jammer is om te bederven door stroom te leveren met onjuiste parameters (spanning, rimpel). Sluit desgewenst ook een kleine acculader aan. Dit zal u toelaten om enige energiereserve te hebben die zal worden gebruikt bij afwezigheid van wind.

Aanbevolen: