Hoe Een Eenvoudige Versterker Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Eenvoudige Versterker Te Bouwen?
Hoe Een Eenvoudige Versterker Te Bouwen?
Anonim

Audiofielen zijn van mening dat hoe eenvoudiger de versterker is, hoe minder onnodige onderdelen hij bevat, hoe beter hij klinkt. Ze kunnen zich hierin vergissen, maar men kan niet anders dan het erover eens zijn dat een versterker met weinig onderdelen sneller gebouwd kan worden.

Hoe een eenvoudige versterker te bouwen?
Hoe een eenvoudige versterker te bouwen?

instructies:

Stap 1

Veel moderne geluidskaarten ontwikkelen voldoende spanning om een versterker met slechts één trap aan te sturen, maar hun uitgangsvermogen is te laag om een luidspreker aan te sturen (in tegenstelling tot geluidskaarten uit de jaren negentig met ingebouwde twee watt versterkers). Monteer daarom een eentraps extra versterker voor een moderne geluidskaart. Hiervoor heb je slechts één transistor zoals P213, P214 of P215 nodig die op een zeer groot koellichaam is geïnstalleerd.

Stap 2

Elk van deze transistoren heeft een pnp-structuur. Dit betekent dat de pluspool van de voeding moet worden aangesloten op de gemeenschappelijke draad in de versterker. Breng daarentegen een negatieve spanning aan op de voedingsbus. Het moet een paar volt zijn.

Stap 3

Sluit een luidspreker aan met een impedantie van minimaal 8 ohm tussen de voedingsbus en de collector van de transistor. Sluit de zender aan op de gemeenschappelijke draad.

Stap 4

Gebruik een variabele weerstand met een weerstand van ongeveer 100 kilo-ohm als volumeregeling. Aard de linkeraansluiting, breng een ingangssignaal aan de rechterkant aan ten opzichte van de gemeenschappelijke draad. Verbind de middelste uitgang via een niet-polaire condensator met een capaciteit van ongeveer één microfarad met de basis van de transistor.

Stap 5

Schakel de stroom naar de versterker en de signaalbron in. Pas het volume aan. Het geluid zal erg hees zijn. Dit komt doordat de voorspanning nog niet is toegepast op de basis van de transistor.

Stap 6

Probeer weerstanden van verschillende waarden van 300 tot 10 kilo-ohm aan te sluiten tussen de collector en de basis van de transistor. Kies een van hen, waarbij het piepen bijna onhoorbaar is, maar het geluidsvolume niet afneemt en de transistor zelf praktisch niet warm wordt.

Stap 7

Schakel de voeding naar de voeding uit, soldeer de weerstand die u hebt gekozen en schakel vervolgens beide apparaten weer in.

Stap 8

Om de versterker stereo te maken, verzamelt u nog een trap van dezelfde en voedt u deze met een signaal van een ander stereokanaal. Plaats het apparaat in een handige behuizing.

Aanbevolen: