Een Module Bouwen

Inhoudsopgave:

Een Module Bouwen
Een Module Bouwen

Video: Een Module Bouwen

Video: Een Module Bouwen
Video: Nieuw Project! | We bouwen een modelbaan #1 2024, April
Anonim

Een module is een complete assemblage van een elektronisch apparaat, gemaakt op één klein bord en één of, zeldzamer, meerdere functies vervult. Een videokaart, geluidskaart en memory strip (DIMM) zijn ook voorbeelden van modules.

Een module bouwen
Een module bouwen

instructies:

Stap 1

Plan de verdeling van apparaatfuncties per module. Streef ernaar om deze distributie te optimaliseren, zodat elk van de knooppunten zo min mogelijk pinnen heeft en, indien mogelijk, dat bij afwezigheid van een van hen, de rest onafhankelijk blijft werken. Bepaal welke van de onderdelen je beter buiten de modules kunt laten, op het zogenaamde crossboard of general board. Een computermoederbord is ook een voorbeeld van een backplane.

Stap 2

Maak schematische diagrammen van elk van de modules. Overweeg de locatie van de componenten op het bord en de volgorde van het aansluiten van de connectorpinnen op de circuits. Plaats geen pennen waartussen een significant potentiaalverschil bestaat, of waarvan het capacitieve effect op elkaar verminderd moet worden, niet dicht bij elkaar. Soms is het raadzaam om niet één, maar meerdere pinnen op een gemeenschappelijke draad of stroombus aan te sluiten.

Stap 3

Ontwerp de printplaten van alle modules en monteer ze vervolgens volgens het schema. Als u een enkele kopie van het apparaat wilt maken, kunt u universele printplaten gebruiken. Rust elk van de assemblages uit met connectoren.

Stap 4

Ontwerp de locatie van de bijpassende connectoren op de backplane zodat de modules elkaar niet raken, rekening houdend met het feit dat sommige grote delen uitsteken. Installeer alle andere componenten op de backplane. Plaats de modules in de backplane en bevestig ze vervolgens van bovenaf met beugels van isolatiemateriaal of op een andere manier. Buig de planken tegelijkertijd niet te veel.

Stap 5

Als een van de modules uitvalt, schakel het apparaat dan uit, vervang het apparaat door een identiek maar bruikbaar exemplaar en repareer langzaam de verwijderde module. Wanneer een apparaat arriveert voor reparatie, waarbij dezelfde module defect is geraakt, vervangt u het door een gerepareerd exemplaar en repareert u het verwijderde exemplaar, enzovoort in een cirkel. Deze oplossing stelt ons in staat om het onderhoud van apparatuur die voor reparatie aankomt te versnellen en deze vrijwel onmiddellijk aan de klant terug te geven.

Aanbevolen: