Hoe Een Betaalterminal Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Betaalterminal Te Bouwen
Hoe Een Betaalterminal Te Bouwen

Video: Hoe Een Betaalterminal Te Bouwen

Video: Hoe Een Betaalterminal Te Bouwen
Video: The Basic Functions On Your Ingenico Payment Terminal (USA) 2024, April
Anonim

Ondernemerschap gerelateerd aan het gebruik van betaalterminals is een winstgevende en efficiënte bedrijfsvorm. Daarnaast is het ook nog eens aantrekkelijk omdat het niet veel tijd vraagt van de eigenaar en geen ingehuurde arbeid vereist. Een kant-en-klare betaalterminal is te duur voor beginnende ondernemers, zelfs een gebruikte. Daarom proberen velen het zelf in elkaar te zetten.

Hoe een betaalterminal te bouwen
Hoe een betaalterminal te bouwen

Noodzakelijk

  • - afgewerkte koffer;
  • - systeemeenheid voor een computer;
  • - overspanningsbeveiliging en ononderbroken stroomvoorziening;
  • - acceptant van rekeningen;
  • - bonprinter;
  • - touch screen;
  • - modem;
  • - gereedschap, bevestigingsmiddelen

instructies:

Stap 1

Koop alle benodigde componenten om de terminal te monteren. De systeemeenheid en zijn componenten, evenals een overspanningsbeveiliging en een ononderbroken stroomvoorziening, zijn te vinden in elke computerwinkel. Koop daarnaast een toetsenbord en muis, een besturingssysteem, drivers voor het aansluiten van een touchdisplay en software voor het betaalsysteem naar keuze.

Stap 2

Probeer niet zelf de zaak te maken. Dit kan niet zonder speciale apparatuur voor metaalbewerking en schilderen. Let bij het kopen van een afgewerkte koffer speciaal op de locatie van de elementen erin. Zorg ervoor dat de terminalcomponenten die u kiest geschikt zijn voor het behuizingstype. Dit is belangrijk omdat de koffers van verschillende fabrikanten erg van elkaar verschillen.

Stap 3

Installeer de terminalcomponenten in de behuizing en zet ze vast met schroeven en moeren. Verbind ze met draden en kabels en probeer ze te combineren met stropdassen tot nette bundels. Installeer vooraf het besturingssysteem, de drivers en de software. Sluit het aanraakscherm aan op de systeemeenheid.

Stap 4

Installeer de biljetacceptor in de montagesleuf van de koffer en sluit deze met een verbindingskabel aan op de systeemeenheid. Houd er rekening mee dat veel geldautomaten geen standaardkabel in de set hebben en deze apart moeten worden aangeschaft. Monteer de kabel volgens de instructies voor de acceptant van de rekening en soldeer deze indien nodig voor het gebruikte verbindingsprotocol.

Stap 5

Installeer en sluit de bonprinter aan. Houd er rekening mee dat als u in eerste instantie een goedkoop model hebt gekocht, de installatie ervan zo moeilijk mogelijk zal zijn. Alleen de mid- tot high-end modellen passen gemakkelijk in de koffer en werken jarenlang betrouwbaar.

Stap 6

Installeer de modem, sluit deze aan op de systeemeenheid en zorg ervoor dat het signaalniveau op de plaats waar de terminal is geïnstalleerd voldoende stabiel is. Configureer de bediening van alle componenten van de terminal afzonderlijk, te beginnen met de aanpassing van het touchscreen. Test na montage het gemonteerde apparaat in alle modi.

Aanbevolen: