Waarom Smartphones Net Zo Schadelijk Zijn Als Sigaretten

Inhoudsopgave:

Waarom Smartphones Net Zo Schadelijk Zijn Als Sigaretten
Waarom Smartphones Net Zo Schadelijk Zijn Als Sigaretten

Video: Waarom Smartphones Net Zo Schadelijk Zijn Als Sigaretten

Video: Waarom Smartphones Net Zo Schadelijk Zijn Als Sigaretten
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Moderne gadgets hebben letterlijk al onze aandacht in beslag genomen. De constante behoefte van mensen aan mobiele telefoons is een andere slechte gewoonte geworden die zijn negatieve gevolgen heeft.

Waarom smartphones net zo schadelijk zijn als sigaretten
Waarom smartphones net zo schadelijk zijn als sigaretten

Smartphones verstoppen je geheugen

Vaak heb je te maken met situaties waarin mensen om je heen direct reageren op sms, met hun hoofd in de telefoon zitten, het nieuws daar doorbladeren, likes plaatsen, reposts maken. Hun gedrag wordt echter een probleem voor u als dit gebeurt, bijvoorbeeld aan de familietafel of tijdens het kijken naar een film in de bioscoop. Je wilde gewoon met je gezin dineren of in alle rust een film kijken, maar je moet afgeleid worden telkens wanneer anderen het smartphonescherm aanzetten.

Dit gebeurt bij rokers. Ze kiezen voor tijdelijk plezier en vergeten dat zo'n gewoonte hen en de mensen om hen heen schaadt. Zo zitten mensen met een smartphone. Ze doen de verlichting in de bioscoop aan, schrijven sms'jes en denken er niet aan dat ze niet alleen zichzelf afleiden van de film, maar ook anderen.

Weet je nog hoe het was op school. Je kreeg maar twee uur om een essay te schrijven. Probeer het nu. Je kunt het bijna niet. Het punt is dat er nu te veel afleiding is.

Beoordeling van de moderne wereld

De moderne wereld moedigt het vermogen aan om constant in contact te zijn. Er was zelfs de mening dat een professionele werker altijd op tijd moet antwoorden. Het maakt niet uit wanneer de sms kwam, tijdens de matinee van een kind op de kleuterschool of bij het oversteken.

Het zoeken naar informatie geeft de illusie van professionaliteit. In feite lijkt het op een kinderspel waarbij de wolf zoveel mogelijk eieren moet vangen. Waarom hij dit doet is niet bekend. Het is gewoon nodig, het is geaccepteerd, dit zijn de spelregels.

Daarom moet je constant observeren hoe mensen virtual reality binnengaan. Misschien ben je zelf zo'n persoon en wil je van zo'n slechte gewoonte af.

Wanneer te ontdoen van?

U bent niet langer geïnteresseerd in echte communicatie, het is veel interessanter voor u om tijd door te brengen op sociale netwerken.

Alleen genieten van het moment is niet genoeg, je wilt het met andere mensen delen.

De smartphone heeft de echte wereld voor je vervangen, je geeft constant een grote stroom aan informatie door jezelf heen. Dit alles heeft negatieve gevolgen voor je hersenen.

Je realiseert je dat aandacht een waardevolle hulpbron is en gekoesterd moet worden.

U wilt geen goede relatie met dierbaren verliezen vanwege uw onvoorzichtigheid.

Het is gewoon de moeite waard om je smartphone even te laten liggen. Onthoud dat je vrijheid met een smartphone in je handen gelijk is aan de vrijheid van een roker met een sigaret.

Aanbevolen: