Wat Zijn De Transformerende Tablets En Waar Zijn Ze Voor?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Transformerende Tablets En Waar Zijn Ze Voor?
Wat Zijn De Transformerende Tablets En Waar Zijn Ze Voor?

Video: Wat Zijn De Transformerende Tablets En Waar Zijn Ze Voor?

Video: Wat Zijn De Transformerende Tablets En Waar Zijn Ze Voor?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

De transformerende tablet is een zeer interessante gadget. Het is een kruising tussen een goede tabletcomputer en een netbook, en met dit apparaat kun je van rol wisselen. Maar is zo'n apparaat echt nodig?

Tablet PC-transformator: is het echt nodig?
Tablet PC-transformator: is het echt nodig?

Het grootste voordeel van de tabletcomputer is de ongeëvenaarde draagbaarheid. De tablet biedt de gebruiker bijna dezelfde krachtige functionaliteit als een laptop, heeft een veel lichter gewicht, is extreem compact en daarom kunt u hem onderweg meenemen zonder dat u hem hoeft te gebruiken, gewoon in een handtas of zelfs in een vrij ruime jaszak.

De tablet is echter zeker niet geschikt voor het typen van grote hoeveelheden tekst, simpelweg omdat niet iedereen zich kan aanpassen aan het schermtoetsenbord en het ontbreken van een vertrouwde muis. Maar fabrikanten hielden rekening met deze functies en ontwikkelden nieuwe gadgets, transformatoren genaamd.

Converteerbare tablet: eerste kennismaking

De gadget, die een soort hybride is van een tablet en een laptop, wordt meestal een transformator genoemd. Net als het bekende kinderspeelgoed kan het in een handomdraai in een netbook worden veranderd en weer worden omgevormd tot een comfortabele lichtgewicht tablet. Het draait allemaal om de aanwezigheid van een dockingstation met een fysiek toetsenbord, waar de tablet heel eenvoudig en snel aan vastzit. Nadat we de tablet op het toetsenbord hebben aangesloten, krijgen we een netbook bekend van vroeger, die onlangs moeilijk te kopen is geworden - het lijkt erop dat hun release is stopgezet, hoewel dit geen feit is.

Een tabletcomputer aangesloten op een traditioneel toetsenbord, waar trouwens ook een muis op aansluit - wat is er beter en interessanter voor fans van een mobiele levensstijl? Het toetsenbord kan op elk moment worden losgemaakt en een gewone tablet blijft in de handen, zodat niemand zal raden dat het slechts een netbook was.

Waarom heb je een transformator nodig?

De transformator is niet alleen kinderspeelgoed of een veelzijdige laptop met een afneembaar toetsenbord. Hetzelfde is de naam voor meubels die in andere objecten kunnen veranderen. Indien nodig kunt u bijvoorbeeld een bank in een biljarttafel veranderen, wat erg handig is als er niet genoeg ruimte in het appartement is. Evenzo, een transformerende tablet - als u veel tekst moet typen terwijl u in een hotel bent, kunt u een toetsenbord aansluiten en in uw plaats werken. Als u klaar bent, koppelt u eenvoudig het dock los en profiteert u optimaal van uw tablet.

In dit geval blijft de mobiliteit die inherent is aan tablets. Maar aan dit voordeel is de functionaliteit van de netbook toegevoegd, wat vooral belangrijk is voor degenen die niet beide apparaten onderweg of op zakenreis willen meenemen en geen van beide thuis willen laten.

Transformatortabletten worden door veel fabrikanten geproduceerd. Dergelijke toestellen hebben in de regel een scherm met een diagonaal van minimaal 10 inch en zijn gebouwd op het Windows 8- of Android-platform. De meest bekende en aantrekkelijke van alle hybriden zijn de nieuwe Acer Aspire Switch 10, gebouwd op het Windows 8-platform, en de 11,6-inch LG TabBook, die een Android-platform heeft. Er zijn echter andere modellen, niet minder functioneel.

Het nadeel van deze gadgets ten opzichte van traditionele laptops en netbooks is dat ze geen harde schijf hebben. Maar het lijkt erop dat dergelijke transformatoren zeer binnenkort op de brede verkoop zullen verschijnen.

Aanbevolen: