Mobiele Telefoons Zijn Als Walkietalkies

Inhoudsopgave:

Mobiele Telefoons Zijn Als Walkietalkies
Mobiele Telefoons Zijn Als Walkietalkies

Video: Mobiele Telefoons Zijn Als Walkietalkies

Video: Mobiele Telefoons Zijn Als Walkietalkies
Video: how to use your mobile like walkie-talkie 2024, April
Anonim

Een moderne telefoon als portofoon kan alleen worden gebruikt als er een speciale applicatie op is geïnstalleerd. Een voorwaarde is ook de beschikbaarheid van internettoegang.

Mobiele telefoons zijn als walkietalkies
Mobiele telefoons zijn als walkietalkies

Moderne mobiele telefoons kunnen niet alleen worden gebruikt voor het beoogde doel - om te bellen. Dankzij het besturingssysteem dat vooraf op de apparaten was geïnstalleerd, werd het mogelijk om de lijst met gadgets bijna onbeperkt uit te breiden. Je kunt dus zelfs van een mobiele telefoon een volwaardige portofoon maken.

Hoe maak je van een telefoon een walkietalkie?

Om de radio op de telefoon te laten werken, hebt u een internetverbinding nodig. Wat leuk is, om de walkietalkie te laten werken, is het gebruikelijke mobiele internet dat werkt op 2G-technologie voldoende.

Eerst moet je de walkietalkie naar je telefoon downloaden. Zello wordt beschouwd als een van de meest voorkomende radiotoepassingen voor moderne mobiele telefoons. U kunt Zello rechtstreeks downloaden en installeren via de Google Play Market.

Verder, wanneer het programma op de telefoon is geïnstalleerd, kunt u doorgaan met de registratie. Het duurt minuten. Je moet een bijnaam bedenken, die ook de login zal zijn om het programma in te voeren, en een wachtwoord. Als je wilt, kun je een telefoonnummer, e-mailadres en andere informatie over jezelf opgeven. Het wordt opgelost in het toepassingsprofiel.

Je kunt via de Zello-radio communiceren met iedereen die deze applicatie ook op hun mobiele apparaten of computer heeft geïnstalleerd. Bovendien is het mogelijk om met gesprekspartners te communiceren, zowel via gemeenschappelijke kanalen als rechtstreeks of in gesloten kanalen.

Waarom en wie kan een portofoon op een mobiele telefoon gebruiken?

Een treffend voorbeeld van het gebruik van een walkietalkie op een mobiele telefoon is communicatie via een met een wachtwoord beveiligd kanaal tussen leden van hetzelfde team in een zoekspel. Zello is ook geschikt om contact te houden binnen een toeristengroep voor het geval de groep moet opsplitsen tijdens een wandeling. 2G-internet werkt in de meeste voorstedelijke gebieden, waardoor u naadloos verbinding kunt maken met de radio en berichten kunt verzenden. Om een bericht via de radio te verzenden, moet u de ronde knop op het display ingedrukt houden en spreken. Zodra de knop wordt losgelaten, wordt het bericht uitgezonden.

Het is de moeite waard om te overwegen dat, ondanks het gemak en gebruiksgemak van de walkietalkie-applicatie, deze niet als het belangrijkste communicatiekanaal kan fungeren. Het feit is dat de werking van de walkietalkie-applicatie, en meer nog de werking ervan, in combinatie met de verbinding met een mobiel datanetwerk, de batterij van de telefoon snel leegmaakt. Daarom, als communicatie via een walkie-talkie gedurende lange tijd constant nodig is en de mogelijkheid om de batterij constant op te laden niet aanwezig is, zal het gemakkelijker zijn om een conventionele walkie-talkie te gebruiken die is afgestemd op de algemene frequentie van alle deelnemers in de communicatie.

Aanbevolen: