Wat Zijn 4G-netwerken En Wat Zijn De Voordelen Die Ze Ons Bieden

Wat Zijn 4G-netwerken En Wat Zijn De Voordelen Die Ze Ons Bieden
Wat Zijn 4G-netwerken En Wat Zijn De Voordelen Die Ze Ons Bieden

Video: Wat Zijn 4G-netwerken En Wat Zijn De Voordelen Die Ze Ons Bieden

Video: Wat Zijn 4G-netwerken En Wat Zijn De Voordelen Die Ze Ons Bieden
Video: Wat heb je aan 4G? (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

De ontwikkeling van internet heeft de wereld onherkenbaar veranderd. Mensen kregen niet alleen gratis toegang tot allerlei informatie, maar ook nieuwe mogelijkheden voor communicatie en vrijetijdsbesteding. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de internetverbinding erg belangrijk geworden.

Wat zijn 4G-netwerken en wat zijn de voordelen die ze ons bieden
Wat zijn 4G-netwerken en wat zijn de voordelen die ze ons bieden

Veel internetgebruikers herinneren zich waarschijnlijk nog de eerste modems, die een maximale verbindingssnelheid van 56 kilobits per seconde hadden. Tegelijkertijd moesten velen niet betalen voor het verbruikte verkeer, maar voor de totale verbindingstijd, wat erg onrendabel was.

Dankzij concurrentie en de opkomst van nieuwe technologieën begon de situatie geleidelijk te verbeteren. De snelheden werden steeds groter, de "tijdsnelheid" behoort tot het verleden. Naast vast internet begonnen mobiele operators netwerktoegangsdiensten aan te bieden. Het GPRS-communicatieprotocol kwam beschikbaar voor gebruikers, vervolgens EDGE en ten slotte 3G, wat zorgde voor een verbindingssnelheid tot 3,6 Mbit / sec. Daarna volgde de tussenstandaard 3, 5G of HSDPA (tot 14 Mbps). Tot slot wordt deze binnenkort vervangen door de 4G-standaard, die zorgt voor informatieoverdracht met een snelheid van enkele honderden megabits per seconde.

De voordelen van snelle communicatie kunnen nauwelijks worden overschat - enorme hoeveelheden informatie komen beschikbaar voor gebruikers, de noodzaak om enige tijd te wachten op het laden van "zware" pagina's of een groot bestand behoort tot het verleden. Gemak en tijdwinst zijn de belangrijkste voordelen van 4G-netwerken. Bovendien is dit precies mobiele communicatie, wat betekent dat de gebruiker overal waar mobiele communicatie actief is, gebruik kan maken van echt supersnel internet.

Met de introductie van 4G-technologie komt internet-tv in HD-kwaliteit beschikbaar voor gebruikers van mobiele apparaten. Ook videoconferenties en videobellen zullen gemeengoed worden. Dankzij de mogelijkheid om enorme hoeveelheden informatie over te dragen, zullen 4G-netwerken veel nieuwe mogelijkheden openen, waarvan de meeste moeilijk voorstelbaar zijn. Artsen zullen bijvoorbeeld op afstand operaties kunnen uitvoeren met behulp van robotoperatiekamers, het probleem van gelijktijdige vertaling van vreemde spraak zal verdwijnen - moderne programma's kunnen het al on-the-fly vertalen, maar onvolmaakte communicatie leidt tot een vertraging bij de komst van vertaling.

Opgemerkt moet worden dat er momenteel verschillende technologieën zijn die het recht claimen om de 4G-aanduiding te gebruiken. Dit zijn LTE, TD-LTE, Mobile WiMAX, UMB en HSPA+. De meeste mobiele operators in de wereld zijn geneigd om LTE-technologie te gebruiken, en het is deze technologie die zich in Rusland zal ontwikkelen. Op dit moment ligt de snelheid van de eerste 4G-netwerken op basis van deze technologie rond de 20 Mbit/s, maar in de toekomst zal de snelheid toenemen naar 300 Mbit/s.

Aanbevolen: