Waarom Smartphones Niet Zijn Uitgerust Met Opladers

Inhoudsopgave:

Waarom Smartphones Niet Zijn Uitgerust Met Opladers
Waarom Smartphones Niet Zijn Uitgerust Met Opladers

Video: Waarom Smartphones Niet Zijn Uitgerust Met Opladers

Video: Waarom Smartphones Niet Zijn Uitgerust Met Opladers
Video: Laad je telefoon slecht of niet meer op? Dit is de oplossing! 2024, Mei
Anonim

In 2020, tijdens de najaarsaankondiging van de iPhone 12, maakte Apple bekend dat het toestel niet komt met een oplader en koptelefoon. Waarop de Koreaanse gigant Samsung in zijn reclamecampagne een concurrent belachelijk maakte. De video toonde een oplader met het label 'meegeleverd met je Galaxy'. Tot op heden hebben de Koreanen ook de volledigheid van top-end smartphones herzien en voorlopig de oplader uit de doos gehaald bij de Galaxy S21.

Waarom smartphones niet zijn uitgerust met opladers
Waarom smartphones niet zijn uitgerust met opladers

Het lijkt absurd dat de gebruiker bij het kopen van een mobiel apparaat met een waarde van meer dan 60.000 roebel het niet kan opladen. Apple legde uit dat het milieuvriendelijk is om de oplader uit de kit te halen. Andere fabrikanten hebben dit voorbeeld gevolgd.

Belangrijkste argumenten

De oplage van elke reeks succesvolle smartphones is miljoenen apparaten. Er zijn nog geen mislukte modellen in de iPhone-reeks. Hierdoor is het niet nodig om hetzelfde aantal opladers te produceren. Dienovereenkomstig blijven hulpbronnen in reserve, fabrieken roken niet, verwijdering naarmate ze ouder worden is ook niet vereist.

Bij het transporteren van eindproducten op grote schaal wordt de logistiek tot in de kleinste details geteld. Er is geen oplader, waardoor de doos met de smartphone kleiner van volume en lichter van gewicht is. Het blijkt dat je meer in het vliegtuig kunt laden. Voor de operationele dekking van de behoeften van elk land zou het inderdaad logischer zijn om voor dit type vervoer te kiezen. Vanaf hier zijn er minder vluchten, minder brandstof en minder CO2-uitstoot.

Het volgende argument is gericht op de eindgebruiker. Alle Apple smartphones tot en met de iPhone X serie zijn voorzien van een 5W oplader. Voor het opladen van moderne mobiele gadgets met grotere batterijen is dit heel weinig. Maar techneuten voorzagen een paar jaar geleden soortgelijke problemen en begonnen de snellaadfunctie in het apparaat zelf te implementeren. Apple-specialisten implementeerden deze functie bijvoorbeeld in 2017 in het iPhone 8-model en verhoogden het vermogen van de oplader van de telefoon zelf tot 18 W, en de externe oplader ging met 5 W. En nu besluit hij welke oplader te gebruiken. Gebruik een oude of koop een nieuwe krachtige en dure "oplader".

In december 2020 werd deze trend nadat Apple werd opgepikt door de Chinese reus Xiaomi. Zij werden gevolgd door Samsung. De trend zal zich waarschijnlijk verspreiden onder andere fabrikanten van mobiele technologie. En misschien zal het na verloop van tijd verhuizen naar het middelste prijssegment van smartphones.

Hoe ermee te leven?

Door de introductie van snellaadtechnologie kunnen oude opladers niet worden gebruikt met nieuwe stroomkabels. Feit is dat fabrikanten een oplaadkabel voor smartphones in de kit hebben laten zitten. Maar de normen van de gebruikte connectoren zijn veranderd ten gunste van energiezuinigere, en de nieuwe kabel kan niet worden aangesloten op de oude eenheid.

De gebruikelijke USB-A-connector is vervangen door de nieuwe gestandaardiseerde USB-C. De belangrijkste voordelen van de nieuwe interface voor de gemiddelde gebruiker zijn als volgt:

1. De connector is volledig gebalanceerd. Je kunt hem aan beide kanten op het apparaat aansluiten. USB-A mist dit belangrijke ergonomische voordeel.

2. Het vermogen dat via USB-C wordt overgedragen, kan oplopen tot 100 W. Voor USB-A, ongeveer 10 keer minder.

3. Apple luisterde naar het publiek en leende USB-C voor zijn opladers. Het resultaat is een Lightning-kabel aan de ene kant, USB-C aan de andere. Dus in geval van dringende noodzaak kunt u op eigen risico en risico gebruik maken van een laadblok van een derde partij.

Links USB-A, rechts USB-C
Links USB-A, rechts USB-C

Het resultaat is dat je bij aanschaf van een telefoon voor minimaal 800 dollar een moderne oplaadkabel in de kit krijgt, die niet in de oude oplader past. U kunt geld besparen en de oude oplaadkit gebruiken, op voorwaarde dat de interfaces compatibel zijn. Of u kunt een modern energie-intensief apparaat kopen en kopen. En alleen bij het kopen van de volgende gadget zal een nieuwe neiging om de oplader uit de set te nemen, de gebruiker financiële besparingen opleveren.

Aanbevolen: