Wat Is Beter: Iphone Of Htc?

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: Iphone Of Htc?
Wat Is Beter: Iphone Of Htc?

Video: Wat Is Beter: Iphone Of Htc?

Video: Wat Is Beter: Iphone Of Htc?
Video: Waarom iPhones beter zijn dan Android-telefoons 2024, Mei
Anonim

Apple en HTC zijn al geruime tijd concurrenten op de mobiele markt. Een iPhone-bezitter kan uren discussiëren met een eigenaar van een HTC-apparaat over de kwaliteiten van een mobiele telefoon.

Wat is beter: iphone of htc?
Wat is beter: iphone of htc?

iOS of Android?

De HTC-smartphone draait op Android, terwijl de iPhone native iOS draait. Er is veel onderzoek gedaan naar de voordelen van mobiele besturingssystemen; elk heeft zijn eigen volgers. Hoewel Steve Jobs Google, de Android-ontwikkelaar, 'de klootzakken die iOS hebben gekopieerd' noemde, wordt zijn lijn grotendeels gedreven door de wens om het bestaande intellectuele monopolie te beschermen.

Het iOS-systeem staat bekend om zijn handige en logische interface, maar het is niet eenvoudig om het zelf te veranderen - in vergelijking met Android natuurlijk. De glorie van het besturingssysteem van Google bracht uitbreidbaarheid, "live" wallpapers. Het is gemakkelijk te updaten en aan te passen. Het voordeel van iOS kan het Siri-systeem worden genoemd - een stembesturingssysteem voor polling.

Over het algemeen is men van mening dat het Android (en HTC) systeem meer geschikt is voor mensen die de "hardware" van de telefoon willen begrijpen, om de functionaliteit "voor zichzelf" aan te passen. Het iOS (en iPhone) systeem is meer geschikt voor kopers die gebruik willen maken van een reeds geconfigureerd toestel.

Retina- of HTC-sensor?

Schermen van mobiele apparaten van Apple en HTC trekken aan met hun glanzende glans en hoge gevoeligheid. Vroeger was de iPhone de enige smartphone met een touchscreen. HTC waardeerde ook het belang van ontwikkelingen op het gebied van schermkleurweergave. HTC-schermen hebben qHD-technologie. Retina (vertaald als "retina") heeft een hoge resolutie. Zo kijk je naar het scherm van de iPhone zonder de pixels op te merken. De HTC-resolutie is ook vrij hoog, echter door de helderheid van het scherm zijn de pixels nog steeds zichtbaar.

processor

Een processor is een van de belangrijkste onderdelen van elke smartphone; de snelheid en het niveau van taken die door een mobiel apparaat worden opgelost, zijn afhankelijk van de kracht en architectuur. HTC ontwikkelt zich in een "capaciteitsopbouw"-formaat, terwijl Apple de mogelijkheid heeft om "hardware" voor het besturingssysteem te optimaliseren (en vice versa). Apple was de eerste die overstapte naar 64-bits processors (in tegenstelling tot HTC's 32-bits processors). Zo heeft het "appel"-bedrijf uit Cupertino een strategisch voordeel in de processorarchitectuur. HTC concurreert met de iPhone op het gebied van vermogen, maar is beduidend inferieur in prestaties door processortechnologie.

AppStore of Google Play?

Om programma's voor iOS-apparaten te schrijven, heb je een Mac en een ontwikkelaarscertificaat nodig (een jaar certificaat kost $ 100). U kunt Android-apps op elke computer schrijven. U hoeft hiervoor niet te betalen voor een ontwikkelaarslicentie.

De openheid van Google. Play is doordrenkt met de geest van concurrentie. Iedereen kan de applicatie uploaden, ze zijn niet vooraf gemodereerd. Daarentegen worden alle AppStore-applicaties onderzocht door de testafdeling van Apple. Er wordt dus aangenomen dat hoewel er veel meer applicaties voor Google zijn, hun kwaliteit over het algemeen inferieur is aan die voor iOS. Dit probleem wordt als controversieel beschouwd, aangezien de meeste grote ontwikkelaars games en applicaties uitbrengen voor zowel de AppStore als Google. Play.

Aanbevolen: