Wat Is Beter: Ps3 Of Xbox 360?

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: Ps3 Of Xbox 360?
Wat Is Beter: Ps3 Of Xbox 360?

Video: Wat Is Beter: Ps3 Of Xbox 360?

Video: Wat Is Beter: Ps3 Of Xbox 360?
Video: PS3 или XBOX 360? 2024, Mei
Anonim

De Xbox 360- en Playstation 3-consoles zijn de afgelopen jaren een van de belangrijkste gameplatforms geworden. Er is een groot aantal exclusieve games uitgebracht voor consoles. Elk van de apparaten heeft zijn eigen voor- en nadelen, die de keuze van een gamer voor een bepaald model zullen bepalen.

Wat is beter: ps3 of xbox 360?
Wat is beter: ps3 of xbox 360?

Videoprocessor

Het belangrijkste kenmerk van elke settopbox is de kracht van de videomodule en zijn geschiktheid voor het draaien van games. Velen wijzen erop dat de kwaliteit van de Xbox 360 videoprocessor iets beter is dan die van de Playstation 3. De grafische processor voor de Xbox is ontwikkeld door ATI; de grafische module voor de Playstation is voorbereid door de Nvidia Corporation. En als ATI een aparte module voor de settopbox ontwikkelde, paste Nvidia op haar beurt alleen het al bestaande moederbordmodel voor computers aan. Wat betreft het detailniveau van locaties en spelelementen, het apparaat van Microsoft gaat iets beter om met de weergave van grafische afbeeldingen.

Hoewel de Xbox een krachtigere module heeft, heeft de Playstation ook een redelijk hoge beeldkwaliteit.

Platformspellen

Ook de aanwezigheid van bekende en kwalitatief hoogstaande games voor het platform bepaalt de keuze voor een console. De meeste van de meest bekende games zijn voor zowel Xbox 360 als Playstation 3, maar voor elk van de consoles zijn er ook exclusieve projecten waarvoor het de moeite waard is om een apparaat aan te schaffen. Voor de Xbox zijn er games zoals Halo, Fable, Castlevania: Symphony of the Night, Kinect, etc. Voor Playstation 3 zijn er Gran Turismo, Killzone, Metal Gear Solid, etc. In dit geval kan de keuze van een console gebaseerd zijn op welke games je voorkeur heeft en welke exclusives je op je console zou willen draaien.

De Playstation 3 is compatibel met eerdere generaties Playstation-games. Oudere games kunnen ook op de Xbox 360 draaien, maar de selectie is veel beperkter. Het aantal games voor oudere Playstation-consoles is aanzienlijk hoger dan voor Xbox, wat betekent dat als je Resident Evil en Final Fantasy wilt draaien, je moet kiezen voor een apparaat van Sony.

De interface van elke settopbox is aanzienlijk anders. Op de Xbox 360 is het bedieningspaneel uiterst eenvoudig en duidelijk, en de Playstation 3 heeft aanpasbare thema's en levendige menu-items die ook de aandacht van sommige gebruikers zullen trekken.

Gemak en interface

Qua gemak en mogelijkheden om settopboxen te gebruiken, heeft elk van de modellen zijn eigen voor- en nadelen. Veel mensen wijzen erop dat de Xbox 360-joystick veel handiger is dan die van de Playstation 3. Op zijn beurt is het aantal en het gemak van de locatie van connectoren voor het aansluiten van een extern opslagmedium, HDMI, enz. Plyastation is aanzienlijk hoger.

Aanbevolen: