Canon Versus Nikon: Wat Is Beter?

Inhoudsopgave:

Canon Versus Nikon: Wat Is Beter?
Canon Versus Nikon: Wat Is Beter?

Video: Canon Versus Nikon: Wat Is Beter?

Video: Canon Versus Nikon: Wat Is Beter?
Video: Canon VS Nikon Which To Buy: The ULTIMATE Battle 2024, Mei
Anonim

Canon en Nikon zijn fabrikanten van hoogwaardige camera's met een fantastische beeldkwaliteit en vergelijkbare mogelijkheden. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen deze merken die u moet kennen om een camera te kiezen die strikt op uw individuele behoeften is afgestemd.

Canon versus Nikon: wat is beter?
Canon versus Nikon: wat is beter?

De voordelen van Nikon: waarom ze beter zijn

Nikon DSLR's bieden uitstekende prestaties bij weinig licht in vergelijking met vergelijkbare Canon-producten. Daarnaast hebben Nikon camera's veel meer AF-punten, waardoor de fotograaf kan focussen op de plekken die hij wil zonder de compositie te veranderen. Dankzij de grote sensor van de digitale camera (APS-C sensor) geeft Nikon zelfs met een klein aantal pixels een helderder beeld.

Lange tijd was Nikon toonaangevend op het gebied van flitssturing, maar tegenwoordig haalt Canon dit geleidelijk in op deze parameter.

De voordelen van een grote sensor gelden ook voor single-frame camera's. Nikon heeft alle DSLR's behalve D3, D3S, D3X, D4, D700 en D800, terwijl Canon EOS 600D, Canon EOS 550D, 500D, 1000D, 450D, 400D, 350D, 300D, 60D, 50D, 40D, 30D, 20Da, 20D heeft, 10D, 7D, D60, D30. Nikon wordt ook als gebruiksvriendelijker beschouwd vanwege de aandacht voor kleine details, extra voorzieningen en de aanwezigheid van leuke kleine dingen in de camera.

Voordelen van Canon-camera's: wat is er goed aan?

Tegenwoordig worden de beste foto's gemaakt met Canon-apparatuur. Nikon wint langzaam aan populariteit met videoresolutie en uitstekende autofocussystemen in zijn nieuwste modellen, maar blijft op dit gebied nog steeds behoorlijk achter bij Canon. Daarnaast bieden Canon DSLR camera's de gebruiker een hogere framerate.

De kosten van Canon-camera's zijn iets lager dan de kosten van vergelijkbare Nikon-apparatuur, met ongeveer 8-10%, wat wordt verklaard door de grotere populariteit van Canon.

Canon loopt voor op Nikon wat betreft het aantal megapixels, wat voor de meeste fotografen erg belangrijk is. De kloof is klein, maar nog steeds merkbaar. Canon-camera's zijn ook goedkoper. Na de release van een nieuw model kan het vrij snel worden gekocht, terwijl nieuwe Nikon-modellen pas 4-6 maanden na de aankondiging van hun release kunnen worden gekocht.

Alle moderne Canon objectieven hebben ingebouwde motoren. Nikon apparatuur heeft ook zulke lenzen, maar of je moet er extra voor betalen, of ze passen niet altijd op camera's. Fans van het gebruik van Sovjet-lenzen kiezen vaak voor Canon-camera's, omdat het gemakkelijker is om geschikte adapters voor hen te kopen dan voor Nikon-camera's.

Daarom lopen Canon-camera's tegenwoordig voor op Nikon-producten in bepaalde indicatoren en zijn ze in veel opzichten beslist functioneler.

Aanbevolen: