Een Gelicentieerde Schijf Onderscheiden

Inhoudsopgave:

Een Gelicentieerde Schijf Onderscheiden
Een Gelicentieerde Schijf Onderscheiden

Video: Een Gelicentieerde Schijf Onderscheiden

Video: Een Gelicentieerde Schijf Onderscheiden
Video: Schijf van vijf 2024, Mei
Anonim

Het aantal namaakproducten op de cd- en dvd-markt is tegenwoordig veel groter dan het aantal gelicentieerde exemplaren. Een bedrijf met illegale inhoud is goedkoop en zeer winstgevend, wat het volume op de markt verklaart. Het kopen van gelicentieerde schijven is echter nog steeds geen groot probleem.

Een gelicentieerde schijf onderscheiden
Een gelicentieerde schijf onderscheiden

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je letten op de plaats waar de handel wordt gedaan en op de inhoud van de schijven zelf. In de regel worden gelicentieerde schijven verkocht in gespecialiseerde winkels. De kans op het verwerven van een namaakproduct neemt sterk toe bij het kopen op markten, in passages en andere ongeschikte plaatsen. Er bestaat geen twijfel over de illegale herkomst van de drager als deze kunstwerken (films, muziek, enz.) bevat die net zijn uitgebracht. Collecties van 8-12 films zijn bijna altijd illegaal gekopieerd.

Stap 2

U kunt schijven onderscheiden op verpakking. Let op de doos: illegale media worden meestal verpakt in zwarte dozen met een groot aantal bloemblaadjeshouders, gelicentieerde exemplaren hebben een plastic bewaardoos of transparante jewelcase, kunnen ook worden verpakt in geschenkkartonnen dozen.

Stap 3

Het afdrukken van illegale en gelicentieerde schijven is heel anders. Brochures voor illegale versies ontbreken volledig of hebben een slechte afdrukkwaliteit, afbeeldingen en afdrukken zijn meestal onduidelijk en er zijn geen watermerken. De gelijktijdige aanwezigheid van de tekst in het Engels (niet gerelateerd aan de titel van de inhoud) en Russisch spreekt ook van de illegaliteit van de oorsprong van de drager. Pakketten met gelicentieerde producten bevatten meestal een licentieovereenkomst van de fabrikant.

Stap 4

Een handtekening (handtekening) wordt aangebracht op de binnenrand van de gelicentieerde schijf. Bovendien heeft zijn spiegel een SID-CODE - informatie over de fabriek van de fabrikant, deze inscriptie wordt aangebracht door desolderen en kan niet worden gewijzigd. Piratenfabrieken passen dergelijke inscripties niet toe.

Stap 5

Ten slotte worden illegale producten verkocht tegen prijzen variërend van 150 tot 400-500 roebel, gelicentieerde producten kosten 600 roebel, schijven met software kunnen 2000-5000 roebel kosten. en duurder.

Aanbevolen: