Hoe U De Gelicentieerde Schijf Kunt Achterhalen Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe U De Gelicentieerde Schijf Kunt Achterhalen Of Niet?
Hoe U De Gelicentieerde Schijf Kunt Achterhalen Of Niet?

Video: Hoe U De Gelicentieerde Schijf Kunt Achterhalen Of Niet?

Video: Hoe U De Gelicentieerde Schijf Kunt Achterhalen Of Niet?
Video: He Lost Against A Math-Loving Roleplayer?! | Is It IMBA Or Do I Suck? 2024, Mei
Anonim

In ons land is het verkoopniveau van namaakschijven meer dan zestig procent van het totaal. Dit betekent dat je in zestig van de honderd gevallen een schijf kunt kopen van niet alleen slechte, maar ook zeer slechte kwaliteit. Tegelijkertijd zijn er enkele eenvoudige trucs die kunnen worden gebruikt om een gelicentieerd optisch medium te onderscheiden van een slechte illegale kopie.

Hoe u de gelicentieerde schijf kunt achterhalen of niet?
Hoe u de gelicentieerde schijf kunt achterhalen of niet?

instructies:

Stap 1

Let op de verpakking. Gelicentieerde schijven worden meestal verpakt in transparante R5-dozen, verzegeld in cellofaan, of in plastic dozen, meestal grijs van kleur met twee- of driebladige houders. Pirate-cd's zijn meestal verpakt in zwarte dozen en worden geleverd met een houder met vier bladen. Er moet een holografische sticker op de verpakking zitten.

Stap 2

Schud de schijfdoos. Het mag niet rammelen, des te meer afbrokkelen, wat vaak gebeurt bij namaakproducten. Kijk ook naar de integriteit van de verpakking. Als deze kapot is, is het mogelijk om de originele schijf te vervangen door een nep.

Stap 3

Kijk nu naar de grafische industrie. Op de omslag van de gelicentieerde schijf staat alle informatie in het Russisch of in het Engels. Op een illegaal gekopieerd exemplaar is een deel van de tekst mogelijk in het Russisch en een deel in het Engels. Foto's moeten duidelijk zijn (ze vervagen vaak op vervalsingen). De kleuren op het origineel zijn veel helderder dan die op de kopie.

Stap 4

Kijk wat er bij de schijf zit. Het origineel gaat in de regel vergezeld van de licentieovereenkomst van de fabrikant, de illegale kopie van de licentie niet.

Stap 5

Open de doos en evalueer de kwaliteit van de schijf zelf. U ziet vaak strepen op het oppervlak van namaakmedia. Ze verschijnen door een ongelijkmatige toepassing van de aluminiumlaag en zijn de oorzaak van een slechte beeldkwaliteit.

Stap 6

Lees de inscriptie op de binnenrand van de schijf. Controleer of het origineel is. Dit kan worden gecontroleerd op elke site van antipiraterijstructuren in hun database.

Stap 7

Let op het schijfmenu. Alleen op een illegale schijf kan het menu statisch zijn. Het ontbreken van een menu geeft ook de illegaliteit van het product aan.

Stap 8

Kijk of er aanvullingen zijn op de basisinformatie. Gelicentieerde optische media bevatten in de regel aanvullende informatie, bijvoorbeeld nieuwe releases van filmdistributie. Alle toevoegingen moeten in het Russisch zijn.

Stap 9

Last but not least, koop schijven bij gespecialiseerde winkels. Als u zeer goedkope cd's op de markt of in een onderdoorgang koopt, kunt u er zeker van zijn dat de producten niet legaal zijn.

Aanbevolen: