Hoe Weet U Of Uw Mobiele Telefoon Wordt Afgetapt?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet U Of Uw Mobiele Telefoon Wordt Afgetapt?
Hoe Weet U Of Uw Mobiele Telefoon Wordt Afgetapt?

Video: Hoe Weet U Of Uw Mobiele Telefoon Wordt Afgetapt?

Video: Hoe Weet U Of Uw Mobiele Telefoon Wordt Afgetapt?
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

Het afluisteren van mobiele telefoons wordt uitgevoerd in aanwezigheid van speciale software die op het apparaat is geïnstalleerd. U kunt de aanwezigheid van dergelijke programma's vaststellen door op de werking van de telefoon te letten.

Hoe weet u of uw mobiele telefoon wordt afgeluisterd?
Hoe weet u of uw mobiele telefoon wordt afgeluisterd?

Noodzakelijk

Toegang tot je telefoon

instructies:

Stap 1

Controleer binnen een uur of twee na het beëindigen van het gesprek de temperatuur van de batterij van uw mobiele telefoon. De batterij koelt meestal af gedurende deze tijd, wat aangeeft dat deze langzaam ontlaadt. Als de temperatuur hoog is, geeft dit aan dat uw telefoon actief een applicatie gebruikt, het is heel goed mogelijk dat het spyware is. Meestal zijn mobiele apparaten op Symbian- en Windows Mobile-platforms het meest vatbaar voor de installatie van dergelijke software, er zijn ook applicaties voor iOS.

Stap 2

Als u een werkende batterij heeft, let dan op de tijd die nodig is om deze volledig te ontladen. Omdat spyware het bijna altijd gebruikt, zou de batterij anderhalf tot twee keer sneller moeten leeglopen. Het kan ook betekenen dat de batterij leeg is, dus probeer de prestaties van de telefoon te testen door een nieuwe batterij te plaatsen.

Stap 3

Wanneer u uw mobiele telefoon inschakelt, controleer dan de opstarttijd, meestal met geïnstalleerde spyware, er is een kleine vertraging in de activering van het apparaat, vergezeld van het knipperen van de knopverlichting, die een bepaalde tijd na de telefoon kan worden ingeschakeld laarzen aan.

Stap 4

Besteed aandacht aan algemene tekenen van vreemd gedrag van uw mobiele telefoon, deze kan zichzelf uitschakelen, opnieuw opstarten, software installeren zonder uw tussenkomst, periodiek de achtergrondverlichting van de toetsen en het scherm inschakelen, enzovoort. Controleer in dit geval de lijst met geladen processen vaker met behulp van ingebouwde hulpprogramma's of hulpprogramma's van derden, controleer ook de lijst met programma's die momenteel op uw mobiele apparaat worden uitgevoerd.

Stap 5

Luister naar interferentie terwijl je praat. Ze kunnen ook optreden onder normale omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het apparaat zich in de buurt van de luidsprekers bevindt of wanneer het signaalniveau niet hoog genoeg is om een normaal gesprek te voeren. Er is continue interferentie en ruis tijdens het luisteren naar uw mobiele apparaat wanneer u zich in de buurt van de luidsprekers bevindt.

Aanbevolen: