Hoe Weet Je Of Er Op Je Telefoon Wordt Getapt

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Of Er Op Je Telefoon Wordt Getapt
Hoe Weet Je Of Er Op Je Telefoon Wordt Getapt

Video: Hoe Weet Je Of Er Op Je Telefoon Wordt Getapt

Video: Hoe Weet Je Of Er Op Je Telefoon Wordt Getapt
Video: How to Tell If Your Phone Is Tapped 2024, Mei
Anonim

Iedereen heeft recht op privacy. In onze tijd wordt het echter moeilijker om ze te bewaren. Aftappen door buitenstaanders is illegaal en kan worden bestraft met hoge boetes of arrestatie. Maar als je telefoon nog steeds wordt afgeluisterd, hoe kun je dat dan zien?

Hoe weet je of er op je telefoon wordt getapt
Hoe weet je of er op je telefoon wordt getapt

instructies:

Stap 1

Maak je geen zorgen. Mobiele telefoons versleutelen het signaal vrij goed en het is niet zo eenvoudig om ze af te luisteren. Het is onrealistisch voor een amateur die een soort kastje met antenne heeft om dit te doen, alleen de telecomoperators zelf kunnen op verzoek van de speciale diensten naar je luisteren. Dus als u niets te verbergen heeft voor de veiligheidsautoriteiten, moet u niet in paranoia vervallen en denken dat uw persoonlijke geheimen aan iemand bekend kunnen worden.

Stap 2

Controleer hoe snel uw mobiele telefoon opwarmt en ontlaadt. Dat telefoons warm worden tijdens een gesprek, zou niemand moeten verbazen. Maar als je al een paar uur niemand hebt gebeld en de handset warmt nog steeds op, dan is het het overwegen waard. Vooral als de telefoon niet kan worden verwarmd door een aantal externe factoren. Het is goed mogelijk dat er een spionageprogramma op uw toestel is geïnstalleerd, waardoor uw mobiele telefoon meerdere keren actiever moet werken. Als gevolg hiervan wordt de batterij warm en ontlaadt hij sneller. Houd er rekening mee dat batterijen van mobiele telefoons na verloop van tijd sneller leeg raken. Als je de batterij echter onlangs hebt gekocht, of de laatste keer dat de lading voldoende was voor een veel langere periode, is het goed mogelijk dat we hier ook kunnen praten over een actieve spyware.

Stap 3

Breng je telefoon naar de speaker. Als er tegelijkertijd interferentie is, is er niets verschrikkelijks alleen in het geval dat uw apparaat in de gespreksmodus staat. Maar als op dit moment niemand u belt, en u ook niet belt, dan moet u zich zorgen maken. Het is heel goed mogelijk dat de spyware op dit moment contact heeft gemaakt met een andere telefoon en alle geluiden bij u in de buurt opnieuw uitzendt. U moet ook vermoeden dat uw telefoon in de buurt van spyware is als deze vanzelf aan- en uitschakelt, opnieuw opstart en sommige programma's downloadt. De kans bestaat dat dit gewoon een storing in zijn programma's is, maar misschien wordt je toch afgeluisterd.

Aanbevolen: