Hoe Te Controleren Of De Telefoon Is Afgetapt Of Niet?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of De Telefoon Is Afgetapt Of Niet?
Hoe Te Controleren Of De Telefoon Is Afgetapt Of Niet?

Video: Hoe Te Controleren Of De Telefoon Is Afgetapt Of Niet?

Video: Hoe Te Controleren Of De Telefoon Is Afgetapt Of Niet?
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

Als u een zakenman bent en vaak vertrouwelijke mobiele telefoongesprekken voert, moet u uzelf te allen tijde in de gaten houden. Uw telefoon kan immers worden afgeluisterd door onbevoegden en de informatie die u tijdens een telefoongesprek aan uw gesprekspartner heeft doorgegeven, kan in uw nadeel worden gebruikt.

Hoe te controleren of de telefoon is afgetapt of niet?
Hoe te controleren of de telefoon is afgetapt of niet?

instructies:

Stap 1

Onthoud dat een van de belangrijkste tekenen van afluisteren van een mobiele telefoon de temperatuur van de batterij is. Als de batterij erg heet is en je hebt al enkele uren niet op je mobiel gepraat, dan is dit een duidelijk teken dat iemand meer over je wil weten dan zou moeten. Immers, als de telefoon in de "slaapmodus" staat, zou de ontlading van de batterij in theorie minimaal moeten zijn en is er niets om hem op te warmen. Als het tegenovergestelde gebeurt, is er hoogstwaarschijnlijk een spywareprogramma in uw cel binnengedrongen (of het is speciaal geïnstalleerd), dat omgevingsgeluiden doorstuurt naar een andere telefoon of speciale apparatuur.

Stap 2

Houd constant de tijd in de gaten waarna de telefoon ontlaadt. Als u uw mobiel niet hebt aangeraakt en de ontlading meerdere keren sneller plaatsvindt dan in de instructies staat, geeft dit aan dat processen van derden op uw apparaat plaatsvinden. Maar houd er rekening mee dat als uw telefoon al enkele jaren oud is, de oplaadbare batterij mogelijk versleten is. In dit geval kan de ontlaadtijd aanzienlijk korter zijn dan aangegeven door de fabrikant. Vervang de batterij door een nieuwe.

Stap 3

Houd rekening met het onwillekeurig knipperen van de achtergrondverlichtingsindicatoren op uw telefoon en het bijbehorende toetsenbord. Houd ook rekening met de in- en uitschakeltijden van uw machine. Als u een tijdsverschil of een soort lichtindicatie opmerkt die er voorheen niet was, dan moet u daar eens over nadenken. Dit zijn tenslotte duidelijke tekenen van de aanwezigheid van een spionagetoepassing van derden op uw mobiele telefoon. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het werk van de telefoon. Als het gebeurt dat het apparaat "zijn eigen leven leidt" (het opent en sluit zelf applicaties, begint spontaan opnieuw op te starten), controleer dan de telefoon op bugs en kwaadaardige spyware.

Stap 4

Bewaak de kwaliteit van uw mobiele telefoongesprekken. Als de kwaliteit plotseling is verslechterd, d.w.z. u hoort gorgelen, vreemde geluiden, sissen en klikken tijdens een gesprek - dit zijn tekenen dat iemand erg geïnteresseerd is in uw onderhandelingen. Houd er rekening mee dat interferentie kan optreden als gevolg van een slechte signaalontvangst, maar deze mag niet altijd aanwezig zijn.

Aanbevolen: