Hoe Te Bepalen Of Een Mobiele Telefoon Is Afgetapt

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Of Een Mobiele Telefoon Is Afgetapt
Hoe Te Bepalen Of Een Mobiele Telefoon Is Afgetapt

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Mobiele Telefoon Is Afgetapt

Video: Hoe Te Bepalen Of Een Mobiele Telefoon Is Afgetapt
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, April
Anonim

Nu is het heel gemakkelijk om een soort spyware te schrijven of een bug te maken. En het is praktisch onmogelijk om er zeker van te zijn dat je telefoon niet wordt afgeluisterd. Het enige dat prettig is, is dat het onmogelijk is om afluisteren te regelen met behulp van radar, omdat de datatransmissiekanalen strikt gecodeerd zijn en alleen beschikbaar zijn voor de speciale diensten. Maar een "bug" kan in het apparaat leven en niemand is hier immuun voor. Luisteren kan worden berekend aan de hand van een aantal criteria.

Hoe te bepalen of een mobiele telefoon is afgetapt
Hoe te bepalen of een mobiele telefoon is afgetapt

instructies:

Stap 1

Let op de hoge temperatuur van de batterij. Als je praat, is de batterij leeg. Het is normaal dat de batterij tijdens dit proces warm wordt. Maar als u de telefoon niet hebt aangeraakt en deze nog steeds heet is, werkt er iets in, bijvoorbeeld spyware.

Stap 2

Het mobiele apparaat verliest snel stroom. Een nieuwe telefoon, enige tijd geleden op een enkele lading, werkte enkele dagen, begon plotseling heel snel de lading te verliezen - het betekent dat er een soort applicatie in draait. Het is mogelijk dat het spyware is.

Stap 3

Vertraging bij afsluiten. Let op de uitschakeltijd en achtergrondverlichting. Als het afsluiten lang duurt of u dit proces niet meteen kunt voltooien, de achtergrondverlichting knippert of aan is, is er iets vreemds aan de hand met de telefoon. Dit kan natuurlijk een veelvoorkomend technisch probleem of malware zijn. In ieder geval moet u de telefoon naar een servicepunt brengen.

Stap 4

Vreemd hardwaregedrag. De telefoon zelf wordt uitgeschakeld, opnieuw opgestart, de achtergrondverlichting ingeschakeld, programma's geïnstalleerd of gestart, kortom, hij leidt een onafhankelijk leven, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat hij wordt afgeluisterd. Negeer deze verschijnselen niet, hoewel de mogelijkheid van gewone technische problemen van het besturingssysteem niet is uitgesloten.

Stap 5

Interferentie en interferentie. Als je tijdens een gesprek echo, ruis of enige vorm van interferentie hoort, dan is dit al een reden om na te denken. Aan de ene kant kunnen ze het gevolg zijn van een slechte ontvangst, maar als de interferentie aanhoudt, moet je je zorgen maken. De geluiden die we horen als we de telefoon bijvoorbeeld naar de speakers brengen, worden prompts genoemd. Dit kan zijn wanneer ze aan het telefoneren zijn of van tijd tot tijd wanneer de telefoon om het basisstation vraagt. In het geval dat er voortdurend vreemde geluiden uit de luidsprekers worden gehoord, zelfs wanneer de telefoon in rust is, wordt er naar het apparaat geluisterd.

Aanbevolen: