Hoe Een Metaaldetector Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Metaaldetector Te Kiezen?
Hoe Een Metaaldetector Te Kiezen?

Video: Hoe Een Metaaldetector Te Kiezen?

Video: Hoe Een Metaaldetector Te Kiezen?
Video: Metal Detecting: Beginners Guide Part 1 | How to Select the Right Metal Detector Tutorial 2024, Mei
Anonim

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om als hobby oude munten te zoeken met metaaldetectoren. "Catch" wordt in de regel overgedragen aan winkels waarin de apparaten zelf worden verkocht. Het succes van de zoektocht hangt zowel af van de parameters van de metaaldetector als van de vaardigheid van de gebruiker.

Hoe een metaaldetector te kiezen?
Hoe een metaaldetector te kiezen?

instructies:

Stap 1

Maak kennis met de werkingsprincipes en soorten metaaldetectoren. Sommigen van hen sturen een signaal naar het object met behulp van één spoel, andere voeren zowel ontvangst als verzending uit met dezelfde spoel, andere bevatten twee generatoren, waarvan de frequentie verandert wanneer metaal in het actiegebied van de spoel verschijnt, wat met zich meebrengt en het veranderen van de beatfrequentie. Apparaten van het eerste type hebben de beste parameters.

Stap 2

Overweeg om je eigen metaaldetector te maken. Hun schema's zijn niet ongebruikelijk in gespecialiseerde literatuur, op thematische sites. Het zal niet slechter werken dan het gekochte, alleen in het geval van gekwalificeerde productie, dus bereken uw sterkte van tevoren. Een tussenoptie is een apparaat dat is opgebouwd uit een kit, die alle benodigde componenten en gedetailleerde instructies bevat. Het is gemakkelijker om het te assembleren dan helemaal opnieuw, en het kost minder dan een kant-en-klaar exemplaar in termen van parameters.

Stap 3

Bedenk dat hoe duurder een metaaldetector is, hoe meer munten je ermee kunt vinden. Koop echter geen duur apparaat als je het niet vaker dan meerdere keren per jaar gaat gebruiken of de gevonden munten in principe niet wilt verkopen. Het loont gewoon niet.

Stap 4

Geef de voorkeur aan een metaaldetector die een discriminatiefunctie heeft. Het is duidelijk dat deze functie niets te maken heeft met een soortgelijke term uit de sociologie. Zo'n apparaat kan niet alleen ferrometalen van non-ferrometalen onderscheiden, maar soms ook metalen binnen deze groepen van elkaar onderscheiden.

Stap 5

Selecteer de weergavemethode (pijl of alfanumeriek) afhankelijk van uw voorkeuren, maar houd er rekening mee dat de tweede iets informatiever is. Sommige instrumenten hebben beide soorten indicatoren. Naast de visuele moet de metaaldetector ook een geluidsindicatie hebben.

Stap 6

Ervaren metaaldetectorgebruikers nemen aanstoot wanneer deze apparaten "mijndetectoren" worden genoemd. Ze hebben helemaal gelijk. Ga nooit naar plaatsen waar de kans op mijnen ook maar minimaal is, met of zonder metaaldetector. Wees ook niet zoals de zogenaamde "zwarte gravers" - gebruik geen metaaldetector om te plunderen.

Stap 7

Zorg ervoor dat u zich registreert op elk forum waar metaaldetectorgebruikers met elkaar communiceren. Zoek eerst en vooral naar de plaatsen waar het het meest rationeel is om zoekopdrachten uit te voeren, evenals over de methoden om het apparaat te gebruiken.

Stap 8

Onthoud dat als u in plaats van afzonderlijke munten een schat vindt, deze bij wet aan de staat moet worden overgedragen. U krijgt 25 procent van de waarde. Als u voorwerpen vindt die interessant kunnen zijn voor archeologen, laat het hen dan weten. Wees vooral waakzaam als u, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, toch een object vindt dat ook maar in de verste verte op een mijn lijkt. Ga bij hem vandaan naar een veilige plek en bel dan 112.

Aanbevolen: