Zoeken Met Een Metaaldetector

Inhoudsopgave:

Zoeken Met Een Metaaldetector
Zoeken Met Een Metaaldetector

Video: Zoeken Met Een Metaaldetector

Video: Zoeken Met Een Metaaldetector
Video: Goud zoeken met een metaaldetector en een meteoriet vinden 2024, Mei
Anonim

Om de detector te gaan gebruiken, stelt u deze in op de nulzone. Als de detector op een andere hoogte moet worden gebruikt dan de hoogte waarop de nulinstelling is gemaakt, kan een aanvullende aanpassing met de Sens- of Balance-knop nodig zijn. Hoe gebruik je een metaaldetector?

Zoeken met een metaaldetector
Zoeken met een metaaldetector

instructies:

Stap 1

Test uw apparaat in een ruimte zonder grote metalen voorwerpen. Leg gewoon een paar voorwerpen neer, zoals een stuk pijp, een hanger, enz. Nadat u de metaaldetector heeft opgesteld, pakt u hem bij de riem of het handvat en begint u hem langzaam over de opgestelde voorwerpen te bewegen. Houd de slang waterpas tijdens het bewegen, omdat de instelling kan veranderen en dan zullen valse signalen worden verzonden, of een verslechtering van de gevoeligheid zal optreden.

Stap 2

Naarmate u dichter bij een metalen voorwerp komt, neemt het signaal toe, evenals de aflezing van het instrument dat de meting uitvoert. Zodra u zich boven het metalen object zelf bevindt, bereiken het geluid en de meetwaarden van het apparaat hun maximale waarde. Als u weg begint te lopen van een metalen voorwerp, zullen het geluid en de meetwaarden van de meter vervagen. Om de locatie van het item dat u zoekt te lokaliseren, markeert u de locatie waar het signaal een hoogtepunt bereikte. Loop dan een stukje terug en markeer opnieuw. Het item dat u zoekt, moet zich in het midden van het snijpunt van 2 lijnen bevinden.

Stap 3

Om het object nauwkeuriger te identificeren, beweegt u er naartoe in een rechte hoek ten opzichte van de vorige beweging en markeert u opnieuw zoals u eerder deed. Nu zal het object dat u zoekt zich in het midden van het snijpunt van 4 lijnen bevinden. Als u de lengte en richting van de kabel, leidingen of andere soortgelijke objecten moet bepalen, neemt u de metingen van het apparaat op verschillende andere plaatsen op een afstand van ongeveer 20 meter van elkaar. Als de pijp recht is, krijg je een rechte lijn na het verbinden van de verkregen punten.

Stap 4

Als de leiding of kabel groot of hol is, verminder dan de gevoeligheid van het apparaat met de Sens-knop. In het geval dat de pijl van de metaaldetector zijn maximale waarde bereikt en er een luid signaal wordt gehoord, verminder dan de gevoeligheid om de maximale waarden van de pijl van het apparaat te bepalen op een punt minder dan 100. Tegelijkertijd, ga een kwart stap achteruit of vooruit. Oefen indien mogelijk met voorwerpen waarvan je de grootte en diepte kent. Denk er bij het gebruik van een metaaldetector aan: als het signaal sterker is dan verwacht, dan zijn er meerdere objecten; als het object zich erg diep bevindt, kan de metaaldetector het mogelijk niet detecteren; de markeringen die u op de grond maakt, dienen niet als indicatoren voor de lengte of grootte van het item dat u zoekt; als de items die u zoekt klein zijn, moet u de markeringen op een kleinere afstand plaatsen.

Aanbevolen: